Ακριβότερη αγορά γραφείων παγκοσμίως για το 2012 αναδείχθηκε το Λονδίνο, ξεπερνώντας το Χονγκ Κονγκ που ακολουθεί στη δεύτερη θέση, με τρίτο το Ρίο ντε Τζανέιρο, όπου οι τιμές των ακινήτων γραφείων καταγράφουν ταχεία αύξηση, σύμφωνα με έρευνα.
Όπως προκύπτει από την έρευνα της εταιρείας συμβούλων ακινήτων Cushman & Wakefield, η περιορισμένη διαθεσιμότητα ποιοτικών χώρων στο Λονδίνο ενίσχυσε τον ανταγωνισμό και ώθησε στην αύξηση των τιμών των γραφείων, κυρίως στο West End.

Στο West End η ενοικίαση γραφείου κοστίζει 2.137 ευρώ/τ.μ. -περιλαμβάνει φόρους, δαπάνες καθαριότητας και άλλες υπηρεσίες- τιμή διπλάσια των αντίστοιχων στο Παρίσι, τη Νέα Υόρκη και τη Μόσχα.

«Ως παγκόσμια πόλη, η γοητεία του Λονδίνου δεν εξαντλείται. Σε συνδυασμό με τον περιορισμένο αριθμό των ποιοτικών χώρων, οι τιμές των γραφείων με τη μεγαλύτερη ζήτηση αυξήθηκαν κατά 2% σε ένα χρόνο», δήλωσε ο Ντίγκμπι Φλάουερ, ο επικεφαλής του τμήματος London Markets της Cushman & Wakefield, ο οποίος αναμένει ότι οι τιμές θα συνεχίσουν να αυξάνονται καθώς η οικονομία ανακάμπτει.

Οι τιμές των ακινήτων στη συνοικία του επιχειρηματικού κέντρου (CBD) του Χονγκ Κονγκ υποχώρησαν στη δεύτερη θέση, ενώ η συνοικία Zona Sul στο Ρίο ντε Τζανέιρο ανέβηκε στην τρίτη θέση από την όγδοη που ήταν, καταγράφοντας θεαματική αύξηση 43% στις τιμές των ενοικίων από το 2011, σύμφωνα με την ίδια μελέτη.

Παγκοσμίως, τα ενοίκια στα κτήρια γραφείων αυξήθηκαν κατά 3%.