Σε σταθερή ανάκαμψη η γερμανική οικονομία

Σε σταθερή ανάκαμψη η γερμανική οικονομία
Ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία που καταρτίζεται από το Ινστιτούτο Ifo κατέγραψε τον Φεβρουάριο τη μεγαλύτερη μηνιαία βελτίωση από τον Ιούλιο του 2010, στοιχείο που καταδεικνύει ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης βρίσκεται σε φάση σταθερής ανάκαμψης μετά από την απογοητευτική πορεία της στο τέλος του 2012.

Ο δείκτης Ifo, ο οποίος καταρτίζεται με βάση τα αποτελέσματα μηνιαίων ερευνών σε περίπου 7.000 επιχειρήσεις, αυξήθηκε στις 107,4 μονάδες από 104,3 μονάδες τον Ιανουάριο. Η γερμανική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 0,6% στο τέταρτο τρίμηνο του 2012, λόγω της μεγάλης μείωσης της ζήτησης από τις χώρες της Ευρωζώνης, αλλά οι οικονομολόγοι θεωρούν ότι θα αποφύγει την ύφεση, η οποία ορίζεται ως δύο συνεχόμενα τρίμηνα συρρίκνωσης.

Το Ινστιτούτο Ifo αναμένει αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,2% στο πρώτο τρίμηνο του 2013, ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπει στη σημερινή έκθεσή της ότι η γερμανική οικονομία θα σημειώσει ρυθμό ανάπτυξης 0,5% για το σύνολο του 2013. Ο υποδείκτης Ifo για τις τρέχουσες συνθήκες αυξήθηκε στις 110,2 από 108,1 μονάδες τον Ιανουάριο, ενώ ο υποδείκτης για τις εκτιμήσεις τους επόμενους μήνες εκτοξεύθηκε στις 104,6 από 100,6 μονάδες.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο