Παράταση για τη μείωση του ελλείμματος θέλει ο Μοσκοβισί

Παράταση για τη μείωση του ελλείμματος θέλει ο Μοσκοβισί
Τη βούληση να εξασφαλιστεί από την Ε.Ε. μια αναβολή του στόχου επαναφοράς του δημοσιονομικού ελλείμματος της Γαλλίας στο 3% του ΑΕΠ, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Πιερ Μοσκοβισί, εκτιμώντας ότι η ανάπτυξη θα είναι ανώτερη του 0,1% που προέβλεψε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το 2013.

«Υπάρχουν οι συνθήκες για να εξεταστεί μια αναβολή του στόχου του ελλείμματος το 2013», δήλωσε ο Μοσκοβισί σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη δημοσίευση των προβλέψεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Αναγνώρισε, ωστόσο, ότι η αναβολή αυτή θα εφαρμοστεί μόνον έπειτα από συνομιλίες και με τη σύμφωνη γνώμη των ευρωπαίων εταίρων της Γαλλίας.

Σύμφωνα με τις Βρυξέλλες, το γαλλικό δημοσιονομικό έλλειμμα θα ανέρχεται σε 3,7% του ΑΕΠ το 2013.

Ο Μοσκοβισί επανέλαβε ότι δεν θέλει «να προστεθεί η λιτότητα στην ύφεση» και σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να «ετοιμάσει έναν διορθωτικό προϋπολογισμό» για να προσπαθήσει να διατηρήσει με κάθε τίμημα τον στόχο μείωσης του ελλείμματος στο 3%.

Δεσμεύτηκε, παράλληλα, ότι η Γαλλία θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για την ανάταξη των δημοσιονομικών της, προκειμένου να επιτύχει την διαρθρωτική ισοσκέλιση του προϋπολογισμού της το 2017.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο