«Η διοίκηση της εταιρείας "Μπάμπης Βωβός - Διεθνής Τεχνική ΑΕ", καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ούτως ώστε να ρυθμίσει και να εξοφλήσει τις υποχρεώσεις τής εταιρείας προς το Δημόσιο και τους Ασφαλιστικούς Οργανισμούς, σεβόμενη πάντοτε τον νόμο και τις διαδικασίες που προβλέπει».
Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση της εταιρείας αναφορικά με τη δεύτερη σύλληψη του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου, που έλαβε χώρα την περασμένη Παρασκευή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, η γενεσιουργός αιτία των οικονομικών της προβλημάτων είναι η από τετραετίας αιφνίδια διακοπή των εργασιών κατασκευής του μεγαλύτερου επενδυτικού έργου της εταιρίας στον Βοτανικό.

Όπως σημειώνεται, η Διοίκηση της εταιρείας και ο Χαράλαμπος Βωβός προσωπικά εκφράζουν την αγανάκτησή τους, γιατί, όπως τονίζεται, μετά από 39 χρόνια επιχειρηματικής δραστηριότητας, στην οποία δεν υπήρξε ούτε μία ημέρα καθυστέρησης καταβολής των οικονομικών υποχρεώσεών της και που οι καταβολές προς το Ελληνικό Δημόσιο και τους Ασφαλιστικούς Οργανισμούς την τελευταία δεκαετία, υπερβαίνουν τα 200 εκατομμύρια ευρώ, αντιμετωπίζονται ως φοροδιαφεύγοντες και εισφοροδιαφεύγοντες.