Την επεκτατική νομισματική πολιτική που εφαρμόζει η Fed υποστήριξε εκ νέου ο διοικητής της, Μπεν Μπερνάνκι, καθώς τα οφέλη για τη στήριξη της οικονομίας υπερισχύουν των κινδύνων για πληθωρισμό ή φούσκες στην αγορά ακινήτων.

Στη διάρκεια της κατάθεσής του ενώπιον της επιτροπής τραπεζικών υποθέσεων της Γερουσίας, ο κεντρικός τραπεζίτης εμφανίστηκε καθησυχαστικός, υπογραμμίζοντας ότι «ο πληθωρισμός είναι προς το παρόν υποτονικός και οι εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό εμφανίζονται ιδιαίτερα συγκρατημένες».
 

«Δεν θεωρούμε ότι δυνητικές επιπτώσεις από την αυξημένη ανάληψη κινδύνων σε ορισμένες χρηματοοικονομικές αγορές αντισταθμίζουν τα οφέλη από την προώθηση μιας δυναμικότερης οικονομικής ανάκαμψης», δήλωσε χαρακτηριστικά.
 

Ο κ. Μπερνάνκι επισήμανε, ωστόσο, ότι οι αυτόματες περικοπές δημοσιονομικών δαπανών που τίθενται σε εφαρμογή την 1η Μαρτίου θα επιβαρύνουν «σημαντικά» την οικονομία, εάν οι βουλευτές δεν κατορθώσουν να αποτρέψουν την ενεργοποίησή τους. Επιπλέον, παρότρυνε τους αμερικανούς βουλευτές να θέσουν τα δημοσιονομικά της χώρας «σε μακροχρόνια βιώσιμη τροχιά».


Πηγή: Reuters