Η στήριξη 400.000 οικογενειών που δεν έχουν ούτε έναν εργαζόμενο βρέθηκε στο επίκεντρο της πρώτης συνεδρίασης της Εθνικής Επιτροπής Απασχόλησης, στη διάρκεια της οποίας ο Γιάννης Βρούτσης έδωσε εντολή στον διοικητή του ΟΑΕΔ Ηλία Κικίλια να προχωρήσει στην άμεση κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την στήριξή τους.

Η οριστικοποίηση του σχεδίου, και ο καθορισμός των όρων και των προϋποθέσεων ένταξης, αναμένονται εντός των επομένων ημερών από τη διοίκηση του ΟΑΕΔ.

Τα δύο σενάρια που εξετάζονται είναι:

Το πρώτο προβλέπει την απασχόληση ανέργων με σύμβαση ορισμένου χρόνου διάρκειας από πέντε έως και οκτώ μηνών στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τον ευρύτερο Δημόσιο τομέα για την παροχή κοινωνικής εργασίας αλλά και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.


Το πρόγραμμα, σύμφωνα με το real.gr, θα υλοποιήσει ο ΟΑΕΔ με μικτές μηνιαίες αποδοχές για κάθε εργαζόμενο 586 ευρώ (περίπου 487 ευρώ καθαρά), πλήρη ασφάλιση για υγεία και σύνταξη και μοναδική επιβάρυνση του εργοδότη περίπου 170 ευρώ. Δηλαδή, την εργοδοτική ασφαλιστική εισφορά. Μάλιστα, στις ιδιωτικές επιχειρήσεις θα τίθεται ως όρος να μην προχωρούν σε μείωση του προσωπικού και αντικατάσταση εργαζομένων με επιδοτούμενους ανέργους.

Το δεύτερο προβλέπει πεντάμηνη απασχόληση ανέργων σε δήμους και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, με μηνιαία αποζημίωση περίπου 400 ευρώ, με ασφάλιση υγείας και όχι σύνταξης.

Η Επιτροπή Απασχόλησης, η οποία θα συνεδριάσει ξανά μέσα στον Μάρτιο και η οποία ήταν σε αδράνεια τουλάχιστον 3 έτη, κλήθηκε χθες να επανασχεδιάσει σχεδόν το σύνολο των προγραμμάτων απασχόλησης και κατάρτισης, ενώ συζητήθηκε και το θέμα των πόρων τόσο από εθνικά όσο και κυρίως κοινοτικά κονδύλια. 
- See more at: http://newpost.gr/post/194547/Ta-senaria-poy-eksetazontai-gia-ti-stiriksi-400000-oikogeneion/#sthash.uO7WAKlG.dpuf