Η πορεία των ευρωπαϊκών μετοχικών αγορών βρέθηκε στο επίκεντρο του 7ου Meet the Experts της Amundi, που πραγματοποιήθηκε χθες.

Συγκεκριμένα, εξειδικευμένα στελέχη της Amundi, του 2ου μεγαλύτερου διαχειριστή κεφαλαίων στην Ευρώπη και 9ου στον κόσμο, παρουσίασαν επενδυτικές προτάσεις για αξιοποίηση των ευκαιριών που διακρίνονται στις αγορές ευρωπαϊκών μετοχών σε περισσότερους από 30 θεσμικούς επενδυτές που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, εξειδικευμένα στελέχη του Ομίλου παρουσίασαν δύο επενδυτικές λύσεις που προσφέρει η εταιρεία, προκειμένου οι επενδυτές να αξιοποιήσουν την κινητικότητα που παρατηρείται στις ευρωπαϊκές μετοχικές αγορές. Πρόκειται για το Amundi Funds Equity Euroland Small Cap και το Amundi Funds Equity Europe Minimum Variance.

Το 2013 φαίνεται ότι θα είναι μία καλή χρονιά για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία θα συνεχίσουν να καταγράφουν ανοδική πορεία και παρά τη μεταβλητότητα μπορεί να αποφέρουν αποδόσεις ύψους 3%-4% στους επενδυτές σύμφωνα με την άποψη της πλειοψηφίας των αναλυτών.

Στο πλαίσιο αυτό, το Amundi Funds Equity Euroland Small Cap παρέχει τη δυνατότητα στους επενδυτές να αυξήσουν μακροπρόθεσμα το κεφάλαιό τους, καθώς το fund επενδύει τουλάχιστον 67% των κεφαλαίων του σε εταιρείες χαμηλής κεφαλαιοποίησης της ευρωζώνης.

Όπως εξήγησαν τα στελέχη του Ομίλου, οι εν λόγω εταιρείες παρουσιάζουν περισσότερες πιθανότητες για ανάπτυξη σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, ενώ αναμένεται να ωφεληθούν και από τη διαφαινόμενη αύξηση σε συμφωνίες εξαγορών και συγχωνεύσεων το επόμενο διάστημα, όπως ιστορικά συμβαίνει με τις μετοχές χαμηλής κεφαλαιοποίησης. Επιπλέον, οι επενδυτές, με το Amundi Funds Equity Europe Minimum Variance, στοχεύουν στην επίτευξη υψηλότερων αποδόσεων από το Δείκτη MSCI Europe, διατηρώντας παράλληλα τη μεταβλητότητα σε επίπεδα χαμηλότερα από το μέσο όρο της αγοράς.

Σύμφωνα με τα στελέχη του Ομίλου, η εταιρεία σχεδίασε το εν λόγω προϊόν με στόχο να μειώσει τον κίνδυνο των μετοχών που περιλαμβάνονται στα χαρτοφυλάκια των επενδυτών.

Ο κύριος Σπύρος Κρητικόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Amundi Hellas, δήλωσε: «Πιστοί στην καθιερωμένη μας συνάντηση, παρουσιάσαμε στους θεσμικούς επενδυτές τις τάσεις που επικρατούν στις διεθνείς αγορές, μαζί με τα κατάλληλα εργαλεία για να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται. Το Meet the Experts αποτελεί σημαντικό θεσμό για εμάς και η συνεχής επαφή που έχουν τα στελέχη μας από την Ελλάδα και από τον Όμιλο, με τους εγχώριους πελάτες μας καταδεικνύει την εμπιστοσύνη του μητρικού Ομίλου Amundi στις προοπτικές της ελληνικής αγοράς και την Amundi Hellas.»