Στη διάψευση δημοσιευμάτων που κάνουν λόγο για συζήτηση υπέρ της μείωσης των βασικών μισθών στη συνάντηση της Τρίτης, 26 Φεβρουαρίου, μεταξύ εκπροσώπων 11 πολυεθνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και του υπουργού Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκη, προέβη η Henkel Hellas.


Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η Henkel Hellas δηλώνει κάθετα αντίθετη με σενάρια για περαιτέρω μειώσεις μισθών στην Ελλάδα. Τέτοια μέτρα δεν την αντιπροσωπεύουν, καθώς θεωρεί ότι δε θα συμβάλουν στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας και την επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. 


Αντίθετα, στόχος και δέσμευση της εταιρείας είναι μέσα από πρωτοβουλίες που αναπτύσσει να ενισχύσει την παρουσία της στην Ελλάδα, στηρίζοντας την παραγωγική δραστηριότητα, τις επενδύσεις και την απασχόληση.
 

Στο πλαίσιο αυτό, πρόσφατα, η Henkel Hellas ανακοίνωσε τη σταδιακή επαναφορά σημαντικού μέρους της παραγωγής απορρυπαντικών και καθαριστικών προϊόντων της στην Ελλάδα, κίνηση που διασφάλισε 50 – 70 θέσεις εργασίας και επενδύσεις προσαρμογής της παραγωγικής μονάδας του συνεργάτη της, Rolco Βιανύλ. Με ιστορία 50 χρόνων στην ελληνική αγορά, πάγιες επενδύσεις €15 εκατ. τα 5 τελευταία χρόνια, τζίρο €20-25 εκατ. το χρόνο στην τοπική βιομηχανία και ουσιαστικές δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Βιωσιμότητας, η Henkel Hellas θα συνεχίσει να στηρίζει την ελληνική οικονομία και όλους τους συμμετόχους της στην ελληνική αγορά και κοινωνία, ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.