Τις προοπτικές εκκίνησης νέων δράσεων ώθησης της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος της Ελλάδας και της Νορβηγίας, συζήτησαν ο πρεσβευτής της Νορβηγίας στην Αθήνα Σζούρ Λάρσεν και η εμπορική ακόλουθος Ξένη Αναστασίου, σε συνάντηση που είχαν με τα στελέχη του Corallia κατά την επίσκεψή τους στο Athens InnoCenter.

Συζήτησαν τις προοπτικές συνεργασίας και συγκεκριμένα το πώς θα μπορούσαν να δημιουργηθούν νέοι δίαυλοι ανταλλαγής βέλτιστων πρακτικών μεταξύ της Ελληνικής Πρωτοβουλίας Τεχνολογικών Συνεργατικών Σχηματισμών (Corallia) και της Νορβηγικής Πρεσβείας.


Ο κ. Λάρσεν κατά την ολοκλήρωση της συνάντησης δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα του Corallia για τη θερμή υποδοχή μας στο Athens InnoCenter και να τους συγχαρώ για το έργο τους, όπως μας παρουσιάστηκε μέσα από την ξενάγηση στον εκθεσιακό χώρο αλλά και την αναλυτική παρουσίαση των δράσεων. Είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση κατά την οποία αναζητήσαμε κοινό τόπο συνεργασίας και προσβλέπω στην ευόδωση των ιδεών που καταθέσαμε αμφότερες οι πλευρές».


Ο καθηγητής Βασίλειος Μακιός, γενικός διευθυντής του Corallia ανέφερε: «χαρήκαμε ιδιαίτερα που μας δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουμε από κοντά τομείς και θέματα που μας απασχολούν αλλά και να εξετάσουμε πώς θα μπορούσαμε να εδραιώσουμε μια μόνιμη πλατφόρμα επικοινωνίας και συνεργασίας με τη Νορβηγική Πρεσβεία και φορείς της Νορβηγίας που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της Ελλάδας αυτή τη δύσκολη στιγμή για τη χώρα».