Στα υψηλά τρεισήμισι ετών αναρριχήθηκε το δολάριο έναντι του γεν, εν μέσω προσδοκιών για αισθητή βελτίωση των συνθηκών στην αμερικανική αγορά εργασίας, καθώς σε αυτή την περίπτωση εκτιμάται ότι η Fed θα περιορίσει τις πολιτικές χαλάρωσης.

Στις 11.22 (ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό νόμισμα κατέγραφε κέρδη 0,79% έναντι του ιαπωνικού και ανερχόταν στα 95,57 γεν, τα υψηλότερα επίπεδα από τον Αύγουστο 2009. Οριακή άνοδο σημείωνε την ίδια ώρα το δολάριο έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 1,3093 δολάρια.

Όσον αφορά στα στοιχεία που θα ανακοινωθούν σήμερα για τις νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τον Φεβρούαριο, ο Τζέφρι Γιου από τη UBS εκτιμά ότι «σε ψυχολογικό επίπεδο, η αγορά είναι προετοιμασμένη για αύξηση της τάξης των 170.000 - 175.000 θέσεων εργασίας και σε αυτή την περίπτωση το δολάριο θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο».

«Εάν τα στοιχεία κυμαίνονται στα επίπεδα των εκτιμήσεων δεν αναμένεται να υπάρξει ουσιαστική αντίδραση, εάν όμως είναι χειρότερα, η διάθεση ανάληψης κινδύνων θα δεχθεί πλήγμα», συμπληρώνει.