current views are: 1

9 Μαρτίου 2013
Δημοσίευση17:00

Παραιτήθηκαν Αθανασόπουλος και Μέργος

Την παραίτηση του υπέβαλλε σήμερα ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Τάκης Αθανασόπουλος, με αφορμή το σκάνδαλο της ΔΕΗ και σε πλήρη επιβεβαίωση με το δημοσίευμα του newpost.gr για τα προβλήματα που δημιούργησε στο νευραλγικό κομμάτι των αποκρατικοποίησεων.  Την παραίτηση υπέβαλλε και ο Γιώργος Μέργος

Δημοσίευση 17:00’
αρθρο-newpost

Την παραίτηση του υπέβαλλε σήμερα ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Τάκης Αθανασόπουλος, με αφορμή το σκάνδαλο της ΔΕΗ και σε πλήρη επιβεβαίωση με το δημοσίευμα του newpost.gr για τα προβλήματα που δημιούργησε στο νευραλγικό κομμάτι των αποκρατικοποίησεων.  Την παραίτηση υπέβαλλε και ο Γιώργος Μέργος

Την παραίτηση του υπέβαλλε σήμερα ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Τάκης Αθανασόπουλος, με αφορμή το σκάνδαλο της ΔΕΗ και σε πλήρη επιβεβαίωση με το δημοσίευμα του newpost.gr για τα προβλήματα που δημιούργησε στο νευραλγικό κομμάτι των αποκρατικοποίησεων.  Την παραίτηση υπέβαλλε και ο Γιώργος Μέργος .

Συγκεκριμένα, οι δύο άνδρες ήταν κατηγορούμενοι για ζημιά 110 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ. Η δίωξη ειδικά του Τάκη Αθανασόπουλου είχε προκαλέσει αναταρχή στην κυβέρνηση όπως άλλωσε είχε αποκαλύψει το newpost.gr.

H επιστολή παραίτησης του Τάκη Αθανασόπούλου:

«Η άσκηση ποινικής δίωξης για αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ, όπου προήδρευα, παρέχει την ευκαιρία απόδειξης ότι υπηρετήθηκε άρτια το δημόσιο συμφέρον και εκείνο της ΔΕΗ.

Η έξωθεν καλή μαρτυρία μου, ασφαλώς κατ΄ ουδέν θίγεται. Όμως, η μερίδα εκείνη της κοινής γνώμης που αρνείται τις αποκρατικοποιήσεις, ενδεχομένως, να αισθανθεί ότι δεν αποτελώ, πλέον, εγγυητή του θεσμού.

Υπό τα άνω –και μόνο- υποβάλλω την παραίτησή μου από την Προεδρία του ΤΑΙΠΕΔ.
Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιβάλατε.

Με εκτίμηση

Τάκης Αθανασόπουλος».

Η επιστολή παραίτησης του Γιώργου Μέργου:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Η ασκηθείσα ποινική δίωξη εναντίον του πρώην ΔΣ της ΔΕΗ, του οποίου υπήρξα μέλος, με υποχρεώνει για λόγους ευθιξίας και μόνο να υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών. 

Σημειωτέον ότι δεν συμμετείχα στη συγκεκριμένη συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΗ και ως εκ τούτου δεν συμμετείχα ούτε στη λήψη της σχετικής απόφασης. Θεωρώ, συνεπώς, ότι ανεξαρτήτως της ουσίας της υποθέσεως, η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος μου είναι νόμω και ουσία αβάσιμος.

Όμως, παρακαλώ να κάνετε αποδεκτή την παραίτησή μου γιατί δεν θα ήθελα να δημιουργηθούν προβλήματα στη λειτουργία της Γενικής Γραμματείας της οποίας προΐσταμαι.

Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας και την άψογη συνεργασία την οποία είχαμε.

Με τιμή

Γεώργιος Μέργος».

Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών όπου κάνει δεκτές τις παραιτήσεις:

«Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας έκανε δεκτές τις παραιτήσεις των κ. κ. Μέργου και Αθανασόπουλου, οι οποίες υπεβλήθησαν για λόγους ευθιξίας.

Ο κ. Στουρνάρας ευχαρίστησε τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών και τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ για την άψογη συνεργασία τους και τη μεγάλη συμβολή τους στην προσπάθεια της χώρας για έξοδο από την κρίση.»