Ανοιχτά εξακολουθούν να παραμένουν τα «ακανθώδη» ζητήματα της διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικας, με κύριο αυτό της ρύθμισης των οφειλών προς τις εφορίες και τα ασφαλιστικά Ταμεία, για το οποίο, έγινε γνωστό ότι υπάρχει «μεγάλη απόσταση» μεταξύ των δύο πλευρών.

Τα ζητήματα αυτά θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχει στις 18.00 στο Μέγαρο Μαξίμου με τους εκπροσώπους της τρόικας ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

«Είμαστε πολύ μακριά από συμφωνία για τις δόσεις (προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία). Αύριο (σήμερα) συναντώνται τα τεχνικά κλιμάκια», δήλωσε ο κ. Στουρνάρας μετά από την ολοκλήρωση της ευρείας διυπουργικής σύσκεψης, διάρκειας 4,5 ωρών, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο Οικονομικών.

Κύκλοι του ΥΠΟΙΚ αναφέρουν ότι στη χθεσινή σύσκεψη υπήρξε πρόοδος, ωστόσο δεν έχει κλείσει κανένα θέμα. Για ζήτημα μάλιστα των δόσεων, όπως ανέφεραν «υπάρχει μεγάλη απόσταση», καθώς η κυβέρνηση επιζητεί ένα ταυτόσημο σύστημα για τις δόσεις τόσο προς την εφορία, όσο και προς τα ταμεία, ενώ η τρόικα θέλει ένα μόνιμο σύστημα, σύμφωνο με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, και αφού ενημερωθεί επακριβώς για το πόσους θα επηρεάσει η ρύθμιση και ποιο θα είναι το όφελος του Δημοσίου.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, εξαιτίας της ασυμφωνίας σε αυτό το ζήτημα, ίσως παραταθεί και η παραμονή της τρόικας στην χώρα μας.