Κρίσιμες συναντήσεις με τα στελέχη της τρόικας για όλα τα ανοιχτά μέτωπα, προγραμματίστηκαν για σήμερα το πρωί, με στόχο να γεφυρωθούν οι διαφορές που εξακολούθησαν να υπάρχουν μετά και τη μαραθώνια συνάντηση υπουργών και τρόικας, που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ, στο υπουργείο Οικονομικών.

Υπουργοί της κυβέρνησης δήλωσαν, χθες το βράδυ, πως υπήρξε πρόοδος στα θέματα των ρυθμίσεων ληξιπρόθεσμων χρεών προς εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία, καθώς επίσης και για τη ρύθμιση των τραπεζικών δανείων, ενώ πολιτική λύση θα αναζητηθεί για την αποχώρηση 25.000 υπαλλήλων του Δημοσίου, που προβλέπει το μνημόνιο μέχρι τέλος του 2013.

Η σύγκλιση θέσεων τρόικας - κυβέρνησης πιστοποιείται και από τον ορισμό της συνάντησης του κλιμακίου των επικεφαλής των ελεγκτών με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στις 6 το απόγευμα.

Σύμφωνα με τη «Ναυτεμπορική», η πίεση να βρεθεί λύση φαίνεται και από το γεγονός ότι, στη χθεσινή πολύωρη σύσκεψη στο ΥΠΟΙΚ, παρόντες ήταν, εκτός από τους επικεφαλής της τρόικας, τα 13 στελέχη των τεχνικών κλιμακίων, οι υπουργοί Οικονομικών Ι. Στουρνάρας, Εργασίας Ι. Βρούτσης, Εσωτερικών Ευ. Στυλιανίδης, ο αν. υπουργός Οικονομικών Χ. Σταϊκούρας και οι συναρμόδιοι γενικοί και ειδικοί γραμματείς. Πηγή από το δ.σ. του ΙΚΑ, που μετείχε στη σύσκεψη, παρέπεμπε για σήμερα σε ό,τι αφορά τους όρους της ρύθμισης για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων.