Στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της πολυεθνικής καπνοβιομηχανίας Philip Morris τοποθετήθηκε ο ελληνικής καταγωγής Αντρέ Καλατζόπουλος.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση η αλλαγή στην ηγεσία του επιχειρηματικού κολοσσού θα ισχύσει αμέσως μετά την ετήσια συνέλευση των μετόχων στις 8 Μαΐου, οπότε και ο Καλατζόπουλος θα θέσει υποψηφιότητα για να γίνει μέλος του διοικητικού συμβουλίου.

Ο μέχρι σήμερα επικεφαλής των λειτουργικών δραστηριοτήτων της εταιρείας αντικαθιστά τον απερχόμενο Λούις Καμιλέρι, που θα διατηρήσει τον τίτλο του προέδρου του ΔΣ.

Υπενθυμίζεται ότι η Philip Morris είναι μεταξύ των πολυεθνικών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ελληνικής κυβέρνησης να ενισχύσουν την παρουσία τους στην χώρα μας, προκειμένου να στηριχθεί η προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. Η εταιρεία έχει εξαγοράσει την «Παπαστράτος» και πρόσφατα εγκαινίασε επένδυση 3 εκατ. ευρώ στο εργοστάσιο της Παπαστράτος στον Ασπρόπυργο, ενώ έγινε γνωστό ότι προτίθεται να απορροφήσει το 50% της ελληνικής παραγωγής καπνού.