Στο ίδιο έργο θεατές για ακόμα μια φορά με θρίλερ και παράταση της αγωνίας για τη συμφωνία που είναι στον αέρα για όλα τα θέματα και με την δόση των 2,8 δισ. ευρώ «διασφαλισμένη κατά την άποψή μου» όπως δήλωσε ο Γ. Στουρνάρας. 
Η Τρόικα αναχωρεί σήμερα από την Αθήνα για να επιστρέψει και πάλι στα τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου, για να μην μας λείψει η παρουσία της.  

Η διάρκειας 2,5 ωρών συνάντηση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τους κκ. Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς, ολοκληρώθηκε με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα – ο οποίος μετείχε στη σύσκεψη- να δηλώνει ότι «ολοκληρώθηκαν σε αυτή τη φάση οι συζητήσεις, υπάρχει σημαντική πρόοδος». Ο κ. Στουρνάρας συμπλήρωσε ότι απομένουν ορισμένα τεχνικά ζητήματα τα οποία θα ολοκληρωθούν όταν επιστρέψει η τρόικα.  

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν η δόση των 2,8 δισ. ευρώ είναι διασφαλισμένη ο υπουργός απάντησε «κατά την άποψή μου, ναι», ενώ ερωτηθείς για το τι θα πεί στους ηγέτες της ΕΕ είπε ότι η Ελλάδα δεν είναι αντικείμενο της Συνόδου Κορυφής οι συζητήσεις με την τρόικα.

Ο αρχικός προγραμματισμός για τη δόση ήταν να εκταμιευτεί τον Μάρτιο… 

Σύμφωνα με πληροφορίες, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης στο υπουργείο Οικονομικών, ο Γιάννης Στουρνάρας αναχώρησε για το Μαξίμου, ενώ στο γραφείο του έμειναν οι Ματίας Μορς και Κλάους Μαζούχ, που είχαν τηλεδιάσκεψη με τις Βρυξέλλες, στο «παρά ένα» της συνάντησης με τον πρωθυπουργό. 

Αυτή η τηλεδιάσκεψη έκρινε και την έκβαση της συνάντησης καθώς εκ του αποτελέσματος τεκμαίρεται ότι δεν δόθηκε το πράσινο φως για τελική συμφωνία και επομένως θα δούμε τα μηνύματα που θα λάβει ο Πρωθυπουργός στη  Σύνοδο Κορυφής από την κ. Μέρκελ.    

Από την πλευρά του ο Αντώνης Σαμαράς ετοιμάζεται να θέσει σε  ανώτατο επίπεδο το θέμα της πορείας της προγράμματος. Στην σημερινή  Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. ο πρωθυπουργός σχεδιάζει, μετά απ’ όσα έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες με την τρόικα, να ζητήσει να υπάρξει μια διαφορετική αντιμετώπιση στο ελληνικό θέμα. 

Στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι έρχεται η ώρα να τεθεί πιο επιτακτικά το θέμα της αλλαγής της οικονομικής συνταγής σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο, ώστε να διαμορφωθεί ένα καλύτερο περιβάλλον για το επόμενο κρίσιμο διάστημα, οπότε θα ξεκινήσει (υπολογίζεται στα μέσα της άνοιξης) η αναζήτηση των νέων μέτρων που θα οριστικοποιηθούν τον προσεχή Αύγουστο.  

Αυτή η διαπραγμάτευση σε υψηλό πολιτικό επίπεδο που θα επιδιώξει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες έρχεται σε μια στιγμή που τα προβλήματα για την Ε.Ε είναι πολλά, με την ύφεση και την πολιτική αστάθεια στη Ιταλία να απειλούν να τινάξουν στον αέρα τους σχεδιασμούς των Γερμανών.