Στην τρίτη θέση των πιο ελκυστικών προορισμών των σλοβενικών επενδύσεων και την 11η θέση των σημαντικών εμπορικών εταίρων κατατάσσεται η Βοσνία - Ερζεγοβίνη, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την αρμόδια υπηρεσία της Σλοβενίας.

   

Μέχρι το τέλος του 2010, οι σλοβενικές επενδύσεις στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη διαμορφώθηκαν στο ποσό των 656,6 εκατ. ευρώ, ήτοι το 17,4% του συνόλου των επενδύσεων στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων και το 11,9% του συνόλου στις αγορές του εξωτερικού. Το 2010,το διμερές εμπόριο διαμορφώθηκε στο ποσό των 853,5 εκ. ευρώ και οι δύο πλευρές αναζητούν τρόπους για την περαιτέρω ενίσχυσή του.

   
Σε αυτό το πλαίσιο, πραγματοποιείται επίσκεψη αποστολής Σλοβένων επιχειρηματιών, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου (GZS) Χρίμπαρ Μίλιτς, στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Στην αποστολή συμμετέχουν είκοσι εκπρόσωποι σλοβενικών εταιρειών που θα έχουν συναντήσεις με επιχειρηματίες από τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, για να εξετάσουν τις δυνατότητες συνεργασίας και ανάπτυξης κοινών επιχειρηματικών σχεδίων, τονίζεται στην ανακοίνωση του Επιμελητηρίου.

   
Αύριο, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, θα υπογραφεί συμφωνία για την ενδυνάμωση των εξαγωγικών δυνατοτήτων της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και την κοινή είσοδο (Σλοβενίας και Βοσνίας) σε τρίτες αγορές, από το Επιμελητήριο Εξωτερικού Εμπορίου της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης και το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο της Σλοβενίας.