Συνεχίζονται και σήμερα οι επαφές της κυπριακής κυβέρνησης στη Ρωσία, καθώς εκτός από τον κύπριο υπουργό Οικονομικών, Μιχ. Σαρρή όπου βρίσκεται από χθες στη Μόσχα, στη ρωσική πρωτεύουσα μεταβαίνει και ο ο υπουργός Εμπορίου, Τουρισμού και Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, με δύο χαρτοφυλάκια. Στη Μόσχα και κλιμάκιο της Λαϊκής Τράπεζας.

Το ταξίδι του κ. Λακκοτρύπης ήταν μάλλον προγραμματισμένο, λόγω της έκθεσης τουρισμού στη ρωσική πρωτεύουσα, αλλά τώρα αποκτά άλλη σημασία.

Ο Κύπριος υπουργός από τη μια στοχεύει στο να δείξει τη σημασία του ρωσικού τουρισμού προς την Κύπρο, από την άλλη όμως βάζει στο μικροσκόπιο τις εξελίξεις σε διάφορα σενάρια περαιτέρω και πιο άμεσης αξιοποίησης των κοιτασμάτων της κυπριακής ΑΟΖ, ώστε να εξασφαλιστούν άμεσα σημαντικά κονδύλια.

Για την έκθεση θα μεταβούν στη Μόσχα, ο πρόεδρος και ο γενικός διευθυντής του ΚΟΤ κκ. Ορουντιότης και Χανίδης και άλλοι τουριστικοί επιχειρηματίες, σε μια προσπάθεια καθησυχασμού των Ρώσων οργανωτών ταξιδίων και αποτροπής της ακύρωσης προγραμμάτων ή και κρατήσεων για την Κύπρο το προσεχές καλοκαίρι.