Θα συνεχιστούν αργότερα σήμερα και αύριο οι διαβουλεύσεις Ρωσίας και Κύπρου στη Μόσχα, αφού οι δύο πλευρές δεν κατέληξαν σε συμφωνία, δήλωσε στο οικονομικό πρακτορείο Prime ενημερωμένη πηγή, με το πέρας των συνομιλιών του Κύπριου υπουργού Οικονομικών, Μιχάλη Σαρρή με τον αντιπρόεδρο της ρωσικής κυβέρνησης Ίγκορ Σουβάλοφ.

 

«Οι συνομιλίες θα συνεχιστούν σήμερα και αύριο, προς το παρόν δεν έχουν επιτευχθεί συγκεκριμένα αποτελέσματα» ανέφερε η πηγή, αρνούμενη αναφερθεί σε οποιαδήποτε λεπτομέρεια.

Επιπλέον, αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις εξελίξεις τόσο το γραφείο του αντιπροέδρου της ρωσικής κυβέρνησης όσο και μέλη της συνοδείας του κ. Σαρρή, τα οποία είπαν ότι όσο διαρκούν οι συνομιλίες ο Κύπριος υπουργός δεν θα έχει επαφές με ΜΜΕ και δημοσιογράφους.

Το μόνο που κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθεί είναι ότι ο κ. Σαρρής ανέβαλε την προγραμματισμένη για αύριο αναχώρησή του από τη Μόσχα.

«Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής απόφαση για δάνειο από τη Ρωσία και οι συνομιλίες συνεχίζονται», δήλωσε ο νωρίτερα ο κύπριος υπουργός Οικονομικών από τη Μόσχα, μετά το πέρας της συνάντησής του με τον ρώσο ομόλογό του.

Ερωτηθείς, νωρίτερα, εάν υπάρξει συνάντηση του Ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν με τον κύπριο υπουργό, ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου ηγέτη, Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι παρόμοια συνάντηση δεν υπάρχει στο πρόγραμμα του προέδρου της χώρας.