Επί τάπητος τέθηκε στο υπουργικό συμβούλιο της Κύπρου το ζήτημα της επαναλειτουργίας των τραπεζών, οι οποίες να σημειωθεί ότι θα παραμείνουν κλειστές αύριο και μεθαύριο.

Η κυβέρνηση αναζητά λύση που θα επιτρέψει την ομαλή λειτουργία των πιστωτικών ιδρυμάτων της χώρας όσο το δυνατό γρηγορότερα, γι' αυτό το λόγο εξέτασε μεταξύ άλλων διάταγμα το οποίο αφορά στην επαναλειτουργία.


Ενώπιον του υπουργικού τάχθηκαν και το Σχέδιο Β’ με τα δύο νομοσχέδια, τα οποία βρίσκονται ακόμα υπό τεχνοκρατική μελέτη. Τα νομοσχέδια καταρτίζονται ακόμα στην Κεντρική Τράπεζα, με τη συμβολή ακόμη και ιδιωτιών, και στην συνέχεια θα πάρουν το δρόμο της νομικής υπηρεσίας για νομοτεχνικό έλεγχο. 
 

Σε δήλωσή του ο Αντιπρόεδρος της Τράπεζας Κύπρου, Ευδόκιμος Ξενοφώντος, ο οποίος συμμετείχε νωρίτερα στο υπουργικό, χαρακτήρισε ως απαράδεκτο να αγγίξει η τράπεζα τα λεφτά των ξένων. «Είναι απαράδεκτο να αγγίξουμε τα λεφτά των ξένων καταθετών» είπε και εξέφρασε τη θέση ότι «πρέπει να κάνουμε κούρεμα, με διασφαλίσεις, στα δικά μας, αλλά να μην δώσουμε την εικόνα στους ξένους ότι θα πάρουμε τα λεφτά τους και δεν θα υπάρξει εκροή».