«Παραμένουμε στην Μόσχα μέχρι που να έχουμε άσπρο καπνό», δήλωσε νωρίτερα στον Antenna ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Μιχάλης Σαρρής.

 

Ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα ρωσικού δανείου, διότι «αυτό θα μεγάλωνε το χρέος» κι ότι αυτό που αναζητείται είναι «μια συνεργασία, μια επένδυση, σε τομείς όπως το φυσικό αέριο».

 

Απαντώντας δε, σε σχετική ερώτηση ο Μιχάλης Σαρρής δεν δίστασε να διευκρινίσει τι συνέβη τελικά το επίμαχο βράδυ της Παρασκευής στο Eurogroup.

 

«Μας είπαν ότι έχουμε μπροστά μας διάφορα σενάρια, με το πιο καταστρεπτικό από όλα την παύση ρευστότητας. Τους απαντήσαμε ότι εάν πάμε σε κούρεμα, πρώτον δεν θα ψηφιστεί από την κυπριακή βουλή και δεύτερον βάζουν βόμβα στα θεμέλια της Ευρωζώνης. Ομως όταν σου βάλουν το πιστόλι στον κρόταφο, βλέπεις ότι δεν μπορείς να κάνεις διαφορετικά. Τώρα προσπαθούμε να δούμε εάν υπάρχει εναλλακτική να βγούμε από το αδιέξοδο». 

 

«Aπό τη μία οι Ρώσοι λένε οτι πρέπει να υπάρχει πακέτο κ στήριξη απο την τροικά για να εμπλακούν και οι ίδιοι οι ευρωπαίοι έχουν μετανιώσει που μας είχαν πιέσει τόσο πολύ, γιατί αυτό είναι κακό για όλη την ευρωζώνη» πρόσθεσε ο κ. Σαρρής.

 

Η όποια στήριξη λάβει η Κύπρος από τη Ρωσία θα κατευθυνθεί στις τράπεζες, δήλωσε νωρίτερα κατά τη συνάντησή του με τον ρώσό ομόλογο του στη Μόσχα ο κύπριος υπουργός Οικονομικών όπου συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με τη ρωσική κυβέρνηση. 

 

«Δεν ζητάμε νέο δάνειο από τη Ρωσία αλλά επενδύσεις στις τράπεζες και το φυσικό αέριο», τόνισε σήμερα ο κ. Σαρρής.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κύπριος υπουργός οικονομικών είπε πως η όποια βοήθεια θα έχει φυσικά οικονομικά ανταλλάγματα για τη Ρωσία. 

 

Ο κύπριος υπουργός Οικονομικών είχε χθες συνομιλίες με το ρώσο ομόλογό του Αντόν Σιλουάνοφ, ενώ στη Μόσχα για να συνδράμει στις προσπάθειες του κ. Σαρρή βρίσκεται και ο υπουργός Εμπορίου, Γιώργος Λακκοτρύπης.