Έκτακτη τηλεδιάσκεψη πραγματοποίησαν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωπαϊκής Ένωσης για το μέλλον της Κύπρου, από την οποία ζητούν μία νέα πρόταση, στο πλαίσιο της απόφασης της Δευτέρας.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης δήλωσαν έτοιμοι να συζητήσουν «με τις κυπριακές αρχές τη νέα πρόταση» δηλώνοντας την ανάγκη πλήρους διαφάλισης των καταθέσεων έως 100.000 ευρώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Eurogroup πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη για να προβεί σε απολογισμό των εξελίξεων στην Κύπρο. Το Eurogroup είναι έτοιμο να συζητήσει με τις κυπριακές αρχές το προσχέδιο της νέας πρότασης, το οποίο αναμένει από τις κυπριακές αρχές να παρουσιάσουν το ταχύτερο δυνατό.

Το Eurogroup στη συνέχεια, στη βάση της ανάλυσης της τρόικας που πρέπει να ληφθεί υπόψιν, θα είναι έτοιμο να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις σχετικά με το πρόγραμμα προσαρμογής, σεβόμενο παράλληλα τις παραμέτρους που προσδιορίστηκαν νωρίτερα από το Eurogroup.

Μετά την ολοκλήρωση αυτών των διαπραγματεύσεων, οι κυπριακές αρχές θα πρέπει να ξεκινήσουν να δημιουργούν το νομικό πλαίσιο για τα στοιχεία αυτής της συμφωνίας. Το Eurogroup επιβεβαιώνει εκ νέου την ανάγκη πλήρους διασφάλισης των καταθέσεων έως 100.000 ευρώ εντός της Ε.Ε.

Τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης παραμένουν σε ετοιμότητα να βοηθήσουν τον κυπριακό λαό στις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες, καθώς και να διασφαλίσουν την σταθερότητα της ευρωζώνης συνολικά».
Έχετε προβλήματα με τις κυπριακές τράπεζες;