Σε πτώση βρίσκονται οι περισσότερες ευρωπαϊκές μετοχές, εν αναμονή της ψηφοφορίας στην κυπριακή Βουλή επί των νομοσχεδίων που κατέθεσε η κυβέρνηση για σύσταση Εθνικού Ταμείου Αλληλεγγύης και εξυγίανση των τραπεζών.

Στις 10.07 (ώρα Ελλάδος), ο δείκτης Stoxx Europe 600 υποχωρούσε οριακά κατά 0,1% στις 294.32 μονάδες. Αυτή την εβδομάδα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης έχει καταγράψει τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση των τελευταίων τεσσάρων μηνών.

Την ίδια ώρα στο Λονδίνο, ο FTSE 100 παρέμενε ουσιαστικά αμετάβλητος στις 6,384.45 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 σημείωνε πτώση 0,12% στις 3,770.50 μονάδες και ο DAX  στη Φρανκφούρτη διαμορφωνόταν στις 7,917.11 μονάδες, υποχωρώντας κατά 0,2%.

Ο Ρίτσαρντ Γκρίφιθς, στέλεχος της Berkeley Futures συστήνει στους επενδυτές να προβαίνουν σε πωλήσεις μετοχών τις ημέρες που η αγορά βρίσκεται σε άνοδο και να αποφεύγουν τις αγορές, εν μέσω ανησυχιών ότι τα χρηματιστήρια θα υποχωρήσουν περαιτέρω την επόμενη εβδομάδα.

«Θα πουλούσα στο ράλι. Με όλη αυτή την αβεβαιότητα σχετικά με την Κύπρο, οι αγορές θα υποχωρήσουν ξανά λίγο», δήλωσε στο Reuter