Και στον τραπεζικό τομέα της Κύπρου τα πράγματα εξελίσσονται δραματικά, αφού παρά το γεγονός ότι η Τράπεζα Πειραιώς το είχε διαψεύσει, εν τούτοις αληθεύει ότι οι διοικήσεις των Κυπριακών τραπεζών αρνούνται να συνάψουν την συμφωνία για εξαγορά των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρουν τα κυπριακά μέσα, με εντολή Αναστασιάδη, μετά την άτεγκτη στάση της τρόικας στις διαπραγματεύσεις "παγώνει" την όλη διαδικασία
 

Η κίνηση της κυβέρνησης έχει προφανή σκοπό να πιέσει για συνολικό πακέτο διάσωσης της χώρας και να μην κόψει τη διασύνδεση του τραπεζικού της συστήματος με άλλη χώρα, ''δωρίζοντας'' στην τρόικα τον όποιο συστημικό χαρακτήρα έχει.


Την ίδια ώρα, έστω και τη υστάτη, τίθεται θέμα για τον ELA, που απορρόφησε η Μαρφίν- Εγνατία μέσω της Λαϊκής Τράπεζας, που υπολογίζεται στα 5 δισ. ευρώ και οι τροϊκάνοι ζητούν να "φορτωθεί" η Τράπεζα Κύπρου, κάτι το οποίο, αν συμβεί, σημαίνει και την αυτόματη κατάρρευσή της.


Στο πακέτο εξαγοράς και η Ελληνική Τράπεζα
 

Εν τω μεταξύ όπως έγινε γνωστό και η Ελληνική Τράπεζα θα συμμετάσχει στην απορρόφηση των υποκαταστημάτων των Κυπριακών Τραπεζών από την Πειραιώς.
 

Να σημειωθεί πως η Ελληνική Τράπεζα δεν ήταν στο αρχικό σχέδιο της συμφωνίας, ωστόσο πρόκειται για προσθήκη της τελευταίας στιγμής. Η εν λόγω τράπεζα διαθέτει 29 υποκαταστήματα στην Ελλάδα.