Δεν έκρυψε τη χαρά του για την απόφαση ο Γερμανος Υπουργός Οικονομικών εξερχόμενος από τη σύνοδο των Βρυξελλών. Ξεκαθάρισε ότι η απόφαση για την Κύπρο ήταν αυτή που επιθυμούσε από τη αρχή η Γερμανία.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε:

«Είμαι χαρούμενος γιατί πετύχαμε αυτό που ήταν πάντοτε η θέση μας. Χάσαμε χρόνο, αλλά τώρα έχουμε το αποτέλεσμα που ήταν πάντα η θέση της Γερμανικής κυβέρνησης».

Νωρίτερα ο Γερμανός υπουργός οικονομικών δήλωσε ότι η συμφωνία δεν χρειάζεται να περάσει από την Κυπριακή Βουλή. 

Ο κ. Σόιμπλε είπε επίσης ότι η τρόικα έχει επαφές με τη ρωσική κυβέρνηση, ότι η η αναγκαία νομοθεσία για τις τράπεζες έχει ήδη ψηφιστεί και πως με τη συμφωνία ο τραπεζικός τομέας συρρικνώνεται στον κοινοτικό μέσο όρο.

«Η Επιτροπή μας πληροφόρησε σήμερα ότι η απαραίτητη νομοθεσία για την εφαρμογή όσων συμφωνήθηκαν έχει ήδη κυρωθεί», είπε ο Σόιμπλε.

«Πρόσθετη νομοθεσία θα ήταν αναγκαία μόνον εάν επιβαλλόταν φορολόγηση σε ανασφάλιστες καταθέσεις, αλλά όχι για την αναδιάρθρωση των εν λόγω τραπεζών», πρόσθεσε ο Σόιμπλε.

Σύμφωνα με τον Σόιμπλε, νομικά η γερμανική κάτω βουλή δεν χρειάζεται να ψηφίσει σχετικά με την δανειακή σύμβαση σε αυτή τη φάση. Ο ίδιος πάντως πρόσθεσε ότι θα μπορούσε να διεξαχθεί μια ψηφοφορία εντός της εβδομάδας, εάν το θέλουν οι Γερμανοί βουλευτές. Δήλωσε πεπεισμένος ότι η συμφωνία θα εγκριθεί από την Μπούντεσταγκ.