Δύο συμφωνίες υπεγράφησαν, σήμερα, για την προμήθεια ρωσικού φυσικού αερίου στη Σερβία μέχρι το 2021.
Οι συμφωνίες εξασφαλίζουν την προμήθεια φυσικού αερίου σε χαμηλότερη τιμή για τα επόμενα δέκα χρόνια. Η πρώτη συμφωνία υπεγράφη από τον αντιπρόεδρο του συμβουλίου των διευθυντών της ρωσικής ενεργειακής εταιρείας Gazprom Αλεξέι Μίλερ και τον διευθυντή της YugoRosGaz Βλαντιμίρ Κόλντιν και η δεύτερη από τον κ. Μίλερ και τον γενικό διευθυντή της σερβικής εταιρείας Srbijagas Ντούσαν Μπαγιάτοβιτς, παρουσία του Ρώσου πρέσβη στο Βελιγράδι Αλεξάντρ Τσεπούριν και του Σέρβου υπουργού Φυσικών Πόρων, Ορυχείων και Χωροταξίας Μίλαν Μπάσεβιτς.

Τα οφέλη της νέας συμφωνίας για την ετήσια προμήθεια πέντε δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου από τη Ρωσία στη Σερβία είναι η ευελιξία της, η απουσία προστίμων και η πιθανότητα επιπλέον μείωσης της τιμής του φυσικού αερίου. Πριν από την υπογραφή των συμφωνιών, ο Σέρβος πρωθυπουργός Ίβιτσα Ντάσιτς συναντήθηκε με τον κ. Μίλερ.

Η συνάντηση των δύο ανδρών πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών και έπειτα από αυτή, οι αντιπροσωπείες της σερβικής κυβέρνησης και της Gazprom είχαν συζήτηση για κοινά μελλοντικά σχέδια και επιχειρηματικές δραστηριότητες.