Ελκυστική παραμένει για τους ξένους επενδυτές η Ρουμανία, όπως δήλωσε ο οικονομολόγος, υπεύθυνος της Παγκόσμιας Τράπεζας στο Βουκουρέστι Καταλίν Πάουνα, στη διάρκεια της ομιλίας του σε συνέδριο με θέμα την ανάκαμψη της ρουμανικής οικονομίας, που διεξήχθη στη Βουκουρέστι.


Σύμφωνα με τον ίδιο, ο τομέας που προσελκύει το επενδυτικό ενδιαφέρον σε μεγαλύτερο βαθμό, έναντι άλλων, είναι η ενέργεια, ιδίως τα έργα σε ανανεώσιμες πηγές, όπου οι αποδόσεις για τους επενδυτές είναι γρήγορες.


Ο ίδιος υπενθύμισε ότι, η προσέλκυση των επενδυτών προϋποθέτει και ένα σταθερό μακροοικονομικό περιβάλλον, χαμηλό πληθωρισμό και μακροοικονομικούς δείκτες που μπορούν να ενθαρρύνουν τους επιχειρηματίες να τοποθετήσουν τα κεφάλαιά τους στη ρουμανική αγορά.


Ο κ. Πάουνα τόνισε ότι η μακροοικονομική κατάσταση της Ρουμανίας είναι καλή και πρόσθεσε ότι ένα άλλο θέμα , στο οποίο πρέπει να δοθεί προσοχή από τις αρμόδιες αρχές, είναι η διαφανής πορεία των ιδιωτικοποιήσεων.


Αναφερόμενος δε στα ευρωπαϊκά κονδύλια που εισρέουν στη Ρουμανία, είπε ότι οι τομείς των υποδομών και των μεταφορών είναι αυτοί που πρέπει να απορροφήσουν πρώτοι μεγάλο ποσοστό των ευρωπαϊκών κεφαλαίων, με στόχο την ανάπτυξή τους.