Η οικονομία των ΗΠΑ μεγεθύνθηκε με ετήσιο ρυθμό μόλις 0,4% το τελευταίο τρίμηνο του 2012, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα σήμερα.
Αν και η εκτίμηση για τον ρυθμό ανάπτυξης αναθεωρήθηκε προς τα πάνω —η προηγούμενη έκανε λόγο για 0,1%—, καταγράφει σημαντική επιβάρυνση της από τρίμηνο σε τρίμηνο. Το τρίτο τρίμηνο του 2012 ήταν 3,1%. Η αναθεώρηση αυτή είναι η τρίτη κατά σειρά, και βασίζεται σε πιο περίπλοκα δεδομένα που δεν ήταν διαθέσιμα προηγούμενα.

Σύμφωνα με την εκτίμηση της υπηρεσίας οικονομικής ανάλυσης (Bureau of Economic Analysis, BEA), η μείωση στις κρατικές δαπάνες βαραίνει στην ανάπτυξη. Ωστόσο, αυτή εξισορροπείται, κατά την ίδια, από την άνοδο των ατομικών δαπανών, των επενδύσεων των επιχειρήσεων και την μείωση των εισαγωγών. Κατά τα στοιχεία, οι επενδύσεις των επιχειρήσεων σε υποδομές, ειδικά σε κτιριακές εγκαταστάσεις και τηλεπικοινωνίες, αυξήθηκαν κατά 13,2% το τελευταίο τρίμηνο της περασμένης χρονιάς.

Τα στοιχεία για το εμπόριο έδειξαν μικρότερη διαφορά ανάμεσα στις εξαγωγές και στις εισαγωγές. Το εμπορικό έλλειμμα μειώθηκε στα 384,7 δισεκ. δολάρια από 395,2 δισεκ. δολάρια. Αυτό συνέβαλε κατά 0,33% στην ανάπτυξη. Οι καταναλωτικές δαπάνες (+1,8%) συνέβαλαν στην περιορισμένη οικονομική ανάπτυξη στις Ηνωμένες Πολιτείες στα τέλη της περυσινής χρονιάς.