Σουηδία: Τα προβλήματα στην Κύπρο έπρεπε να είχαν αντιμετωπιστεί νωρίτερα

Σουηδία: Τα προβλήματα στην Κύπρο έπρεπε να είχαν αντιμετωπιστεί νωρίτερα

Ο ισχυρισμός ότι το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Κύπρου λειτουργούσε με λάθος τρόπο είναι άδικος, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας, Καρλ Μπιλντ, ο οποίος συναντήθηκε στη Λευκωσία με τον κύπριο ομόλογο του, Ιωάννη Κασουλίδη.

Υπάρχουν στην Κύπρο καλοί τραπεζίτες και ικανοί άνθρωποι, συνέχισε ο κ. Μπιλντ και πρόσθεσε: «Όπως και σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης, έτσι και στην Κύπρο για κάποιους λόγους η κατάσταση οδηγήθηκε εδώ που βρίσκεται».


Το μεγαλύτερο ερώτημα, είπε ο σουηδός ΥΠΕΞ, είναι γιατί δεν λήφθηκαν μέτρα για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στην οικονομία της Κύπρου νωρίτερα, καθώς η κατάσταση δεν ήταν βιώσιμη.
 

Σε ερώτηση κατά πόσο η Σουηδία κάνει σκέψεις για ένταξη στην Ευρωζώνη, ο κ. Μπιλντ υπενθύμισε ότι στο δημοψήφισμα του 2003 η ένταξη στο ευρώ απορρίφθηκε. Επεσήμανε ότι ο ίδιος ήταν και παραμένει υπέρ της ένταξης της χώρας του στην Ευρωζώνη και εξέφρασε τη θέση ότι το θέμα αυτό παραμένει στο τραπέζι.
 

Από την πλευρά του ο κύπριος υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε στον κ. Μπιλντ την απογοήτευση και την πικρία της Κύπρου για την ξαφνική, αλλά αναπόφευκτη κατάσταση που δημιουργήθηκε στην οικονομία.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο