Σρέντερ: Εύσημα στη Μέρκελ για τη διαχείριση της κρίσης

Σρέντερ: Εύσημα στη Μέρκελ για τη διαχείριση της κρίσης
Εύσημα στην Άνγκελα Μέρκελ για τη διαχείριση της «ευρωκρίσης» απονέμει ο τέως καγκελάριος Γκ. Σρέντερ, ενώ δημοσκόπηση για το περιοδικό Focus θέλει το 56% των Γερμανών να μην κατανοεί τον «αντιγερμανισμό» στις χώρες της ευρωζώνης
Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Spiegel, ο σοσιαλδημοκράτης τέως καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ απονέμει εύσημα στο προσεκτικό ηγετικό στιλ με το οποίο η Άγκελα Μέρκελ διαχειρίζεται την «ευρωκρίση». «Δεν αρνείται τον καθοδηγητικό ρόλο της Γερμανίας, απλά τον ασκεί διακριτικά», λέει ο κ. Σρέντερ για την Άγκελα Μέρκελ και προσθέτει ότι η Γερμανία καλείται εξαιτίας της οικονομικής της ισχύος και της πολιτικής της σημασίας να αναλάβει ηγετικό ρόλο στην ΕΕ.

«Ωστόσο, διδάχθηκα και εγώ κατά τη διάρκεια της θητείας μου, ότι η Γερμανία μπορεί να ηγηθεί στην Ευρώπη μόνο με τον τρόπο που ζευγαρώνουν οι σκαντζόχοιροι, δηλαδή πολύ προσεκτικά», λέει χαρακτηριστικά ο τέως καγκελάριος, προσθέτοντας ότι «οι άλλες χώρες της Ευρώπης αναμένουν από τη Γερμανία να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο αλλά όχι κυριαρχία».

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο