Την αντικατάσταση της Άννας Ζωηρού από μέλος του διοικητικού του συμβουλίου, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, ανακοίνωσε το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Το ΤΑΙΠΕΔ αναφέρει σε ανακοίνωσή του πως δεν σχολιάζει τις δηλώσεις της κ. Ζωηρού, ωστόσο, επισημαίνει πως τα μέλη του δ.σ. του ορίζονται από το ελληνικό δημόσιο και δεσμεύονται με υποχρεώσεις εχεμύθειας. «Καλούνται δε να λειτουργήσουν και να υπηρετήσουν με ακεραιότητα, διαφάνεια και αποτελεσματικότητα τους σκοπούς του Ταμείου. Ταυτόχρονα, οφείλουν να συναινέσουν στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, διασφαλίζοντας τη νομιμότητα των διαδικασιών, αλλά και το υψηλότερο δυνατό τίμημα, μέσα στα συμφωνημένα χρονοδιαγράμματα», τονίζει το ΤΑΙΠΕΔ.

«Σε κάθε εταιρεία ή οργανισμό, οπουδήποτε στον κόσμο, εφόσον κάποιο μέλος του διοικητικού συμβουλίου αδυνατεί να υπηρετήσει τον ρόλο του μέσα στο συγκεκριμένο πλαίσιο, για οποιοδήποτε λόγο ή σκοπιμότητα, είτε θέτει τον εαυτό του εκτός του οργανισμού, είτε αντικαθίσταται, ώστε το διοικητικό συμβούλιο να μπορεί να επιτελέσει απρόσκοπτα το έργο του», καταλήγει η ανακοίνωση του Ταμείου.

Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Ζωηρού προέβη σε βαρύτατες καταγγελίες σε βάρος του υπουργού Οικονομικών, κ. Γιάννη Στουρνάρα και του κ. Τάκη Αθανασόπουλου, αφήνοντας υπόνοιες σχετικά με τη χρονική περίοδο που απομακρύνθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ.

Σχολιάζοντας την απομάκρυνσή της ανέφερε ότι «ο κ. Στουρνάρας έχει πάρει την τελική απόφαση και έχει βάλει την υπογραφή του στην αυτόκλητη γενική συνέλευση. Μία κίνηση η οποία βασίστηκε σε μία απόφαση του ΔΣ επί προεδρίας Τάκη Αθανασόπουλου, του κυρίου που όλοι ξέρουμε ότι τώρα κατηγορείται για κακούργημα με τον νόμο περί καταχραστών Δημοσίου» δήλωσε η κ. Ζωηρού αναφερόμενη στην απομάκρυνσή της.

Μάλιστα, όπως υποστήριξε το πρώην μέλος του ΤΑΙΠΕΔ ο κ. Αθανασόπουλος εισηγήθηκε την απομάκρυνσή της καθώς φαίνεται πως «διαφωνούσε με κάποια ζητήματα που αφορούσαν στις ιδιωτικοποιήσεις». Ωστόσο, όπως αναφέρει είχε την τόλμη να στηρίξει τις θέσεις της μέχρι τέλους, γεγονός, που όπως υποστηρίζει η ίδια «ενοχλούσε κάποιους». «Και έρχομαι τώρα να αναρωτηθώ για ποιο λόγο τι είχαν να φοβηθούν από τη δική μου διαφορετική άποψη» ανέφερε συγκεκριμένα