Εντός της ημέρας αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία ειδική εφαρμογή στην ιστοσελίδα του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ (www.ika.gr), στην οποία με την καταχώρηση του Αριθμού Μητρώου (ΑΜΑ), οι συνταξιούχοι θα μπορούν να πληροφορηθούν αν έχουν πρόβλημα με το ΑΜΚΑ ή το ΑΦΜ τους, καθώς και για το ποιο στοιχείο θα πρέπει να πιστοποιηθεί.  

Η εφαρμογή, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα δοθεί σε χρήση από το απόγευμα, αποσκοπεί στη διευκόλυνση των συνταξιούχων, ώστε να αποφεύγεται η προσέλευσή τους στα υποκαταστήματα, στα οποία τις τελευταίες ημέρες δημιουργούνται μεγάλες ουρές.

Χθες πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας σύσκεψη, στην οποία εξετάσθηκε το ενδεχόμενο να δοθεί μέσα στην εβδομάδα, αντίστοιχη εφαρμογή από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ), για τη διευκόλυνση των συνταξιούχων του Δημοσίου και άλλων Ταμείων.

Η προθεσμία που έχουν στη διάθεσή τους οι συνταξιούχοι για την ταυτοποίηση ενός εκ των δύο στοιχείων (ΑΜΚΑ ή ΑΦΜ) προκειμένου να μην ανασταλεί η σύνταξη μηνός Μαΐου, που χορηγείται στις 29/4/2013, ισχύει έως και την Παρασκευή 5/4/2013.