current views are: 1

1 Απριλίου 2013
Δημοσίευση15:49

Δεκατρείς «μνηστήρες» για τον Αστέρα Βουλιαγμένης

Έντονο ενδιαφέρον για τον Αστέρα Βουλιαγμένης.

Δημοσίευση 15:49’
αρθρο-newpost

Έντονο ενδιαφέρον για τον Αστέρα Βουλιαγμένης.

«Σημαντικό ενδιαφέρον από διάφορους εγχώριους και διεθνείς επενδυτές» εκδηλώθηκε στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας που αφορά στην «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης», όπως ανακοίνωσαν η Εθνική Τράπεζα και το ΤΑΙΠΕΔ.

Η προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος έληξε την περασμένη Παρασκευή, 29 Μαρτίου και όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, όσοι επενδυτές πληρούν τα κριτήρια για τη συμμετοχή στη Β΄ φάση της διαδικασίας θα ενημερωθούν το συντομότερο από την Εθνική Τράπεζα και το ΤΑΙΠΕΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του capital.gr, προσφορές έχουν υποβάλει έως 13 σχήματα, μεταξύ των οποίων η Lamda Development, η Dolphin Capital Investments του κ. Μ. Καμπουρίδη, ο εφοπλιστής κ. Γ. Προκοπίου, ο κινεζικός κολοσσός Fosun, ο τουρκικός όμιλος Koc και η London & Regional Properties. 

Υπενθυμίζεται ότι η πρόσκληση ενδιαφέροντος αφορά την απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου της εταιρείας. Η προς αξιοποίηση έκταση καλύπτει σημαντικό τμήμα της χερσονήσου Μικρό Καβούρι στη Βουλιαγμένη και περιλαμβάνει τρεις ξενοδοχειακές μονάδες, δύο ιδιωτικές παραλίες και μία μαρίνα. 

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το Arion Resort & Spa που διαθέτει 123 κλίνες, 58 μπανγκαλόους, εστιατόρια, καταστήματα, υπαίθρια πισίνα και συνεδριακό κέντρο. Και το Westin Hotel Athens που αποτελείται από 162 κλίνες, αίθουσα γυμναστηρίου, εστιατόρια και μπαρ, καταστήματα και συνεδριακό χώρο. Η έκταση περιλαμβάνει όμορο ακίνητο του ΕΟΤ. Σε αυτό βρίσκεται το πρώην ξενοδοχειακό συγκρότημα «Αφροδίτη» που εκτείνεται σε συνολική επιφάνεια περίπου 20,1 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων και διαθέτει αναξιοποίητη έκταση. Το «Αφροδίτη» είναι σήμερα κλειστό, με την ανακαίνισή του να υπάρχει στο «πακέτο» αξιοποίησης του συγκροτήματος.

Οι προδιαγραφές αξιοποίησής του προβλέπουν τη δημιουργία 148 δωματίων, όπως και την μετατροπή ορισμένων από τις κλίνες σε πολυτελείς σουίτες. Η παραλία του Αστέρα καταλαμβάνει 1.600 μέτρα ακτογραμμής, ενώ η παραλία που ανήκει στον ΕΟΤ εκτείνεται σε 2.100 μέτρα ακτογραμμής. Όσον αφορά τη μαρίνα, θα παραχωρηθεί για 40 χρόνια στον επενδυτή.
 


σχετικα αρθρα