current views are: 1

1 Απριλίου 2013
Δημοσίευση15:59

Ισπανία: Αναθεώρηση του ελλείμματος από την Κομισιόν

Την αναθεώρηση του στόχου για το έλλειμα του 2013 αναμένει η κυβέρνηση της Ισπανίας από την Κομισιόν.

Δημοσίευση 15:59’
αρθρο-newpost

Την αναθεώρηση του στόχου για το έλλειμα του 2013 αναμένει η κυβέρνηση της Ισπανίας από την Κομισιόν.

Η κυβέρνηση της Ισπανίας αναμένει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναθεωρήσει το στόχο για το έλλειμμα της χώρας προς τα πάνω, σε περίπου 6% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος της το 2013, από 4,5% που είναι σήμερα, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι.

 

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η Ισπανία απέτυχε να εκπληρώσει το στόχο της για μείωση του ελλείμματος στο 6,3% το 2012 με ακόμα μεγαλύτερη απόκλιση από ό,τι αναμενόταν. Η νέα μέθοδος που χρησιμοποιεί η ΕΕ για τον υπολογισμό των επιστροφών φόρου ανάγκασε την Μαδρίτη να αναθεωρήσει το έλλειμμά της σε 6,98% για το 2012, από 6,74% που είχε ανακοινωθεί προηγουμένως. 

Η συντηρητική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι ελπίζει τώρα ότι η Επιτροπή θα της δώσει άλλον ένα χρόνο παράταση, ως το 2015, για να μειώσει το έλλειμμα κάτω από το θεσπισμένο όριο του 3%. Οι νέοι στόχοι ενδέχεται να αποκρυσταλλωθούν εντός του μήνα, είπαν αξιωματούχοι.

Η χαλάρωση των στόχων για το έλλειμμα μπορεί να γίνει λόγω και της συνεχιζόμενης ύφεσης στη χώρα της Ιβηρικής: η οικονομία της Ισπανίας ενδέχεται να συρρικνωθεί κατά 1% του ΑΕΠ φέτος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Επίσημα, η Μαδρίτη προβλέπει μείωση του ΑΕΠ κατά 0,5%, αλλά η κυβέρνηση αναμένεται να αναθεωρήσει αυτή την εκτίμηση σύντομα.
 


σχετικα αρθρα