«Αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις που θα έχει η κυβέρνηση με την τρόικα τις επόμενες ημέρες παραμένει ο τρόπος είσπραξης του φόρου ακινήτων, όπως παραδέχθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.

Μιλώντας στη ΝΕΤ, τόνισε, ωστόσο, ότι το ζητούμενο είναι το ποσό που θα καταβληθεί το οποίο, όπως είπε, θα είναι αισθητά χαμηλότερο.

Ερωτηθείς σχετικά με τη διαφωνία της Δημοκρατικής Αριστεράς για την παράταση είσπραξης του τέλους μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ ΔΕΗεπισήμανε ότι  ο πρωθυπουργός και οι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ θα συζητήσουν το θέμα αυτό στην αυριανή σύσκεψη που θα έχουν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κατά τα άλλα, ο κ. Κεδίκογλου σημείωσε ότι η προετοιμασία της κυβέρνησης εν όψει της επιστροφής της τρόικας είναι πολύ προχωρημένη και υπάρχουν πολύ θετικές ενδείξεις. Σημείωσε επίσης ότι «είμαστε πολύ κοντά σε μια θετική κατάληξη» στο θέμα της ρύθμισης για την πληρωμή των οφειλών, χωρίς να αναφερθεί στον αριθμό των δόσεων.

Σε ό,τι αφορά τέλος τα σενάρια περί ανασχηματισμού δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση έχει άλλες προτεραιότητες.

Το θέμα του τέλους ακινήτων βρέθηκε στο επίκεντρο της σύσκεψης που είχε χθες ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ Φίλιππο Σαχινίδη και της ΔΗΜΑΡ Δημήτρη Χατζησωκράτη.