Το πολυσυνέδριο Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας διοργανωνεται για τρίτη χρονιά φέτος στις 12-14 Απριλίου 2013 στο Μέγαρο Μουσικής, από τον καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ιορδάνη Λαδόπουλο και το Ερευνητικό Κέντρο Στρατηγικής Διοίκησης των Επιχειρήσεων και Επιχειρηματικότητας.

Το συνέδριο έχει ως κύριο στόχο να ενημερώσει τους νέους σχετικά με τις τάσεις και προοπτικές για επιχειρηματικότητα και απασχόληση που παρουσιάζουν 20 επιχειρηματικοί κλάδοι - τομείς: Ναυτιλία, Τουρισμός, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, Γεωργία, Design, Πληροφορική, Χρηματιστήριο, Mobile Services, Διαφήμιση/Επικοινωνία, Consulting, Τρόφιμα, Logistics, Νανοτεχνολογία, Οργανικά Ηλεκτρονικά, Φαρμακευτικός κλάδος, Gaming, Ασφαλιστικός κλάδος, Social Media.
Το περσινό Πανόραμα είχε πολύ μεγάλη επιτυχία με τη συμμετοχή 150 πολύ αξιόλογων εισηγητών και περίπου 2.500 νέων.

Συνολικά θα πραγματοποιηθούν πάνω από 30 εισηγήσεις ενώ θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 140 εισηγητές (Ανώτατα Στελέχη καινοτόμων Επιχειρήσεων, ανερχόμενοι και καταξιωμένοι Επιχειρηματίες καθώς και Ακαδημαϊκοί με έντονη ερευνητική δράση).

Όπως δήλωσε ο καθηγητής κ. Ι. Λαδόπουλος για την εκδήλωση: «Πέρα από ουσιαστική ενημέρωση, φιλοδοξία μας είναι να προσφέρουμε στη νέα γενιά, ελπίδα, όραμα και προοπτική. Σε μια περίοδο κατά την οποία η απαισιοδοξία είναι δικαιολογημένα διάχυτη στους νέους, στόχος μας είναι να αναδείξουμε την άλλη Ελλάδα που σε πείσμα των καιρών επιχειρεί,καινοτομεί, εξάγει και δημιουργεί πλούτο μετατρέποντας την κρίση σε ευκαιρία».

Το Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας αποτελεί συνέχεια των Εκδηλώσεων Διοικητικής Σκέψης οι οποίες για 33 χρόνια έφερναν σε επαφή την πανεπιστημιακή κοινότητα με τον επιχειρηματικό κόσμο μέσω εκδηλώσεων, συνεδρίων, επισκέψεων σε επιχειρήσεις και ημερών καριέρας.