Μπορεί η απόφαση για «κούρεμα» των καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου να αφορά μόνο το κυπριακό έδαφος, ωστόσο από ότι φαίνεται φόβισε για τα καλά τους Έλληνες οι οποίοι τις τελευταίες δύο εβδομάδες σπεύδουν στις τράπεζες να ρυθμίσουν τους λογαριασμούς τους.


Η ρύθμιση αφορά σε σπάσιμο των λογαριασμών σε μικρότερους ορίζοντας παράλληλα συνδικαιούχους, προκειμένου κάθε φυσικό πρόσωπο να έχει στο όνομά του ποσά έως 100.000 ευρώ τα οποία διασφαλίζονται. 

Από το υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο κουρέματος στις καταθέσειςπου τηρούνται στις ελληνικές τράπεζες, αφού όπως εξήγησε ο αρμόδιος υπουργός η αναδιάρθρωση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος έγινε μέσω της ανακεφαλαιοποίησης ύψους 50 δισ. ευρώ από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Όσον αφορά στην Κύπρο εκεί υιοθετήθηκε η λύση του κουρέματος προκειμένου να ανακεφαλαιοποιηθεί η Τράπεζα Κύπρου.

Οι εξαγγελίες αυτές φαίνεται να μην έχουν πείσει όμως τους έλληνες καταθέτες οι οποίοι σπεύδουν να σώσουν ότι προλαβαίνουν από τις περιουσίες τους.