Αυξήσεις στα τιμολόγια χαμηλής τάσης ύψους 2,7% το Μάιο και 5,6% τον Ιούνιο προτίθεται να πραγματοποιήσει τους επομενους μήνες η ΔΕΗ, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε στην τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 2012

To πλάνο των αυξήσεων αυτών είναι προγραμματισμένο με βάσεις τις μνημονιακές δεσμεύσεις της ΔΕΗ για τα τιμολόγιά της, ώστε αυτά να αντανακλούν τα πραγματικά κόστη της επιχείρησης. Η δέσμευση της ΔΕΗ είναι να έχει ολοκληρώσει τις απαιτούμενες αυξήσεις μέχρι τον Ιούλιο όμως πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδέχεται να μετακυλιστεί το σύνολο των αυξήσεων και μέχρι το 2014.

Ηδη με βάση το πλάνο των αυξήσεων πραγματοποιήθηκαν αυξήσεις στα τιμολογία τον Ιανουάριο και οι επόμενες έχουν προγραμματιστεί από την εταιρεία για το Μάιο και τον Ιούνιο. Υπό την αίρεση βέβαια των απαιτούμενων εγκρίσεων που πρέπει να λάβουν από την κυβέρνηση (το αρμόδιο υπουργείο) και τη ΡΑΕ.

Με βάση τις προγραμματισμένες αυξήσεις, η διοίκηση της εταιρείας  προβλέπει έσοδα ύψους 6,4 δισ. ευρώ για το 2013 ενώ οι πωλήσεις ενέργειας αναμένεται να διαμορφωθούν στα 6,1 δισ. ευρώ και το περιθώριο EBITDA εκτιμάται ότι θα ανέλθει στο 16,5-17%, σύμφωνα με όσα αναφέρει για την τηλεδιάσκεψη η IBG. 
Οι παραδοχές στις οποίες βασίζονται αυτές οι προβλέψεις είναι:

- Τιμή πετρελαίου στα 110 δολάρια το βαρέλι 
- Ισοτιμία ευρώ-δολαρίου στο 1,25
- Τιμή CO2 στα 7 ευρώ τον τόνο 
- Αύξηση της υδροηλεκτρικής παραγωγής κατά 8% σε ετήσια βάση