Στην αγορά του συσκευασμένου ψωμιού εισέρχεται η εταιρεία Ε. Ι. Παπαδόπουλος ΑΕ ευελπιστώντας τα επόμενα δύο-τρία χρόνια να κατακτήσει μερίδιο αγοράς 30%. 

Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος Ιωάννα Παπαδοπούλου, στο πλαίσιο συνάντησης με δημοσιογράφους, η εταιρεία έχοντας ολοκληρώσει επένδυση ύψους 6 εκατ. ευρώ στο εργοστάσιο των Οινοφύτων, στα μέσα Απριλίου θα διαθέτει στην αγορά, σε ανταγωνιστική τιμή, συσκευασμένο ψωμί με δύο διαφορετικές προτάσεις: Χωριάτικο ψωμί σε φέτες σε τρεις γεύσεις (σταρένιο με έξι δημητριακά, ολικής άλεσης με σίκαλη και πολύσπορο) και τετράγωνο ψωμί του τοστ σε τέσσερις γεύσεις (σίτου, ολικής άλεσης, πολύσπορο και με καλαμπόκι).

Σύμφωνα με την κ. Παπαδοπούλου η αγορά του συσκευασμένου ψωμιού σε φέτες είναι αυξητική και αναπτύσσεται με ρυθμό ανάπτυξης 3%. Η συγκεκριμένη αγορά εκτιμάται σε αξία πάνω από 100 εκατ. ευρώ. Στόχος της εταιρείας είναι να κερδίσει μερίδιο από τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας (private label) που κυμαίνεται στο 50%. Παράλληλα διευκρίνισε ότι τα συγκεκριμένα προϊόντα θα διατίθενται προς πώληση μόνο στην εσωτερική αγορά.

Όπως, αναφέρθηκε, η νέα μονάδα παραγωγής στο εργοστάσιο της εταιρείας στα Οινόφυτα διαθέτει τον πλέον σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό και θα είναι ικανή να καλύψει το 25% της αγοράς του ψωμιού σε φέτες. Για τις ανάγκες του νέου εγχειρήματος, η εταιρεία προχώρησε στην πρόσληψη 55 επιπλέον ατόμων στο εργοστάσιο των Οινοφύτων, πλέον των 180 εργαζομένων που ήδη απασχολεί. 

Σε όλη την εταιρεία ο αριθμός των εργαζομένων ανέρχεται σε 1150 άτομα. "Δεν έχουμε προβεί σε μειώσεις μισθών ούτε απολύσεις των εργαζομένων. Αντιθέτως προχωρήσαμε σε 30% αύξηση του προσωπικού προκειμένου να καλύψουμε τις ανάγκες της νέα μονάδας παραγωγής" ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Παπαδοπούλου.

Παράλληλα εξέφρασε την ικανοποίησή της για την είσοδο τη εταιρείας στη αγορά του συσκευασμένου ψωμιού σε φέτες. "Είναι ένα βήμα που κάνουμε μετά από σκέψη και με μεγάλη προσοχή, καθώς εισερχόμαστε σε μία μεγάλη κατηγορία με ένα προϊόν υψηλής συχνότητας κατανάλωσης. Ως αμιγώς ελληνική εταιρεία θα συνεχίσουμε να παράγουμε προϊόντα άριστης ποιότητας στη σωστή τιμή" ανέφερε η κ. Παπαδοπούλου.

Με την είσοδό της στην αγορά συσκευασμένου ψωμιού, η εταιρεία ενισχύει την παρουσία της στο χώρο των αρτοσκευασμάτων στην οποία κατέχει ισχυρή θέση από τα τέλη της δεκαετίας του ‘80 με μία ποικιλία προϊόντων, όπως οι φρυγανιές, τα krispies και τα κριτσίνια.

Το 2012 ο τζίρος της εταιρείας ανήλθε σε 121 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 2% ενώ τα κέρδη προ φόρων παρέμειναν σταθερά και διαμορφώθηκαν στα 12,5 εκατ. ευρώ. Το μερίδιο αγοράς της εταιρείας στα μπισκότα ανέρχεται σε 62,5% σε αξία και σε 62% σε όγκο. Όπως αναφέρθηκε, τα αντίστοιχα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας ανέρχονται σε 12% σε όγκο και 8% σε αξία, σχετικά χαμηλά όπως ανέφερε η κ. Παπαδοπούλου. Στις φρυγανιές, το μερίδιο της εταιρείας Παπαδοπούλου ανέρχεται σε 30% σε όγκο και 32% σε αξία. Πολύ ικανοποιητικά κινούνται και οι μπάρες δημητριακών όπου ανά brand η εταιρεία κατέχει τη δεύτερη θέση.

Σύμφωνα με την κ. Παπαδοπούλου η εταιρεία το 2012 μέσω προσφορών προχώρησε σε μείωση τιμής στα προϊόντα της κατά 5- 10% σε σχέση με το 2011, σε ένα περιβάλλον που οι πρώτες ύλες αυξάνονται συνεχώς τα τελευταία χρόνια. "Τα δύο τελευταία χρόνια πήραμε πάνω μας όλα τα κόστη και μειώσαμε τις τιμές στα προϊόντα μας. Επιπλέον, προωθήσαμε στην αγορά νέα προϊόντα αλλά και προϊόντα μικρότερου μεγέθους με χαμηλότερη τιμή" ανέφερε η κ. Παπαδοπούλου. Παράλληλα διευκρίνισε ότι τόσο η αγορά της σοκολάτας όσο και η αγορά του κρουασάν δεν ενδιαφέρει την εταιρεία.

Οι εξαγωγές της εταιρείας, οι οποίες ανέρχονται στο 10% του τζίρου της εταιρείας, κατευθύνονται, μεταξύ άλλων, στις αγορές της Αγγλίας, της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Κύπρου αλλά και της Σαουδικής Αραβίας.