Σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα με τους επικεφαλής της τρόικας κ.κ. Πόλ Τόμσεν, Ματθίας Μορς και Κλάους Μαζούχ. Η συνάντηση ήταν αρχικά προγραμματισμένη για τις 10 το πρωί ωστόσο αναβλήθηκε για μερικές ώρες.

Αν και η προσοχή είναι στραμμένη στο ζήτημα του ενιαίου φόρου ακινήτων που το 2013 θα εισπράττεται μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ τα θέματα που παραμένουν ανοικτά είναι πολλά. 

Ενδεικτικά, η κυβέρνηση έχει έλθει αντιμέτωπη με δημοσιονομικό κενό ύψους άνω των 2,5 δισ. ευρώ το οποίο πρέπει να καλυφθεί προκειμένου να μην χαθεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα. Κρίσιμο είναι και το θέμα της κινητικότητας 25.000 δημοσίων υπαλλήλων. 

Για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες, η Κυβέρνηση βρίσκεται πίσω από τους στόχους που είχαν τεθεί για το πρώτο τρίμηνο 2013, καθώς έχει καταβάλει μόλις 1,5 δισ. ευρώ εκ συνόλου οφειλών ύψους 8,8 δισ. ευρώ.

Στο επίκεντρο θα βρεθεί και η ρύθμιση για τη διευκόλυνση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών θέμα στο οποίο έχει ήδη καταγραφεί πρόοδος και αναμένεται να κλειδώσει στη συνάντηση των στελεχών του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της ΕΕ με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης.