Ειδική αναφορά για την Ελλάδα έκανε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφανγκ Σόιμπλε μετά την ολοκλήρωση διάλεξης, με θέμα «Το γαλλογερμανικό δίδυμο: Εφαλτήριο για ένα ομοσπονδιακό καθεστώς στην Ευρώπη;», που πραγματοποιήθηκε στη γαλλική Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης του Στρασβούργου.

Ειδικότερα, επεσήμανε ότι καταβάλλονται προσπάθειες για να «βγει η χώρα από την ιδιαίτερα δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται», δεδομένου ότι το ελληνικό χρέος είναι μεγάλο, και εκτίμησε ότι «αν και δεν έχει φανεί η άκρη του τούνελ, έχει σημειωθεί πρόοδος στην Ελλάδα, όπως και στην Ιρλανδία».

Παράλληλα αναφέρθηκε συνοπτικά και στις διαπραγματεύσεις για την Κύπρο.

Από την πλευρά του ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Π. Μοσκοβισί, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «τα προγράμματα για την Κύπρο και για την Ελλάδα ήταν απαραίτητα», προκειμένου να βγουν από την κρίση, και πρόσθεσε ότι «η ανάπτυξη σε αυτές τις χώρες θα μπορούσε να βασιστεί και στον τομέα της ενέργειας», ενώ επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στην περίπτωση της Κύπρου σημείωσε ότι «το "business model" της Κύπρου δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί ως πλεονέκτημα», καθώς η διάρθρωση του τραπεζικού της συστήματος εμπεριείχε στοιχεία επικινδυνότητας για την Ευρωζώνη.