Αύριο λαμβάνονται οι τελικές εγκρίσεις στη νέα σύμβαση ΟΠΑΠ-Ιντραλότ που σηματοδοτεί την ολοκλήρωση του τεχνολογικού διαγωνισμού. Η  Εκτακτη Γενική συνέλευση των μετόχων της ΟΠΑΠ θα πραγματοποιηθεί στις 12.00 αύριο Σάββατο, για  να  αποφασίσει  την έγκριση του Σχεδίου Σύμβασης, μεταξύ της ΟΠΑΠ ΑΕ και της Intralot, με αντικείμενο την «προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία όλου του απαραίτητου εξοπλισμού, για νέο λειτουργικό σύστημα όλων των παιχνιδιών της εταιρείας και τη μετάβαση των υφισταμένων λειτουργιών της ΟΠΑΠ σε αυτό, καθώς επίσης και για την παροχή υπηρεσιών προληπτικής και διορθωτικής συντήρησης και τεχνικής υποστήριξης του υπό προμήθεια εξοπλισμού και λογισμικού». 

Η Γενική Συνέλευση πραγματοποιείται αύριο μετά από αίτημα αναβολής του βασικού μετόχου του  ΤΑΙΠΕΔ, που κατέχει το 33% των μετοχών του ΟΠΑΠ. 

Υπενθυμίζεται ότι η  διάρκεια της σύμβασης ορίστηκε αρχικά για τρία χρόνια, αρχής γενομένης από την ημερομηνία που το νέο σύστημα θα τεθεί σε λειτουργία, και στη συνέχεια προβλέπονται έξι μήνες διαπραγματεύσεων και 18μηνη περίοδο μετάβασης στο νέο σύστημα.

Η  αξία της σύμβασης ορίζεται σε 29,5 εκατ. ευρώ, χωρίς ΦΠΑ,  ενώ  η αμοιβή για τις υπηρεσίες υποστήριξης για την περίοδο των πέντε ετών ορίζονται σε 79,2 εκατ. ευρώ, η οποία θα πληρώνεται σε μηνιαίες καταβολές. Η συνολική αξία του νέου συμβολαίου, βάσει της ίδιας ανακοίνωσης, ορίζεται σε 108,8 εκατ. ευρώ.

Εν τω μεταξύ χθες  η UBS αύξησε την τιμή στόχο για τον ΟΠΑΠ στα 6,3 ευρώ από 5,8 πριν.O διεθνής οίκος διατηρεί τη σύσταση neutral για τη μετοχή του Οργανισμού.