Απομάκρυνση του πληθωρισμού από τον στόχο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) τους προσεχείς 18 μήνες «βλέπει» το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ, επισημαίνοντας πως θα πρέπει να υπάρξει προσεκτική παρακολούθησή του.

Ο πληθωρισμός της Ευρωζώνης υποχώρησε για τρίτο συνεχόμενο μήνα τον Μάρτιο στο 1,7%, έναντι στόχου για διαμόρφωσή του κάτω από το 2% αλλά κοντά στο επίπεδο αυτό.

«Έχουμε ένα ποσοστό πληθωρισμού, το οποίο φαίνεται πως θα απομακρυνθεί από τον στόχο του 2% της ΕΚΤ τους επόμενους 18 μήνες», είπε ο Κερέ σε δημοσιογράφους, τονίζοντας πως μια πτώση του πληθωρισμού είναι το ίδιο ανησυχητική με μια άνοδό του.

Ο Κερέ υποστήριξε επίσης ότι η νομισματική πολιτική δεν μπορεί από μόνη της να λύσει τα προβλήματα σχετικά με τις πιστωτικές ροές στην Ευρωζώνη.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι δήλωσε χθες ότι η κεντρική τράπεζα θα παρακολουθεί στενά τα νεότερα οικονομικά στοιχεία που θα υπάρξουν τις επόμενες εβδομάδες, για να διαπιστώσει τις επιπτώσεις στον πληθωρισμό.