Σε θρίλερ εξελίσσονται οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα προκειμένου να κλείσουν οι τελευταίες εκρεμμότητες και να ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Αργά το απόγευμα πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών με την τρόικα, ωστόσο σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου του υπουργείου κανένα ζήτημα δεν κατάφερε να κλείσει ούτε σήμερα, με αποτέλεσμα να προγραμματιστεί νέα συνάντηση για το απόγευμα του Σαββάτου στις 18:00.

«Δεν έκλεισε τίποτα» είπε στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών μετά τη σύσκεψη, στην οποία, εκτός από τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, μετείχαν επίσης οι κ.κ. Χρήστος Σταϊκούρας και Γιώργος Μαυραγάνης.

Νωρίτερα το οικονομικό επιτελείο συμμετείχε σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου δήλωσε ότι στη συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα θέματα που εκκρεμούν με την τρόικα, ενώ σε ερώτηση γιατί καθυστερεί η δόση του Μαρτίου, απάντησε ότι αυτό συμβαίνει επειδή παραμένουν αυτές οι εκκρεμότητες με τους δανειστές. 

Ο κ. Στουρνάρας σημείωσε πως η κυβέρνηση δουλεύει προς την κατεύθυνση της άρσης του αδιέξοδου, ενώ ερωτηθείς σχετικά απάντησε πως δεν υπάρχουν νεότερα για το θέμαΕΤΕ/Eurobank. Όπως δήλωσε ανώτατη πηγή του υπουργείου οικονομικών οι τροϊκανοί δεν ασκούν άμεσα βέτο στη συγχώνευση των τραπεζών όμως θέτουν θέμα κόστους. 

Συγκεκριμένα η ίδια πηγή δήλωσε πως αυτό που θέλουν είναι να πειστούν ότι μπορεί να υπάρξει συνεργία μεταξύ των δύο τραπεζών και ότι δεν θα χρειαστούν επιπλέον χρήματα, δηλαδή, δεν θα χρειαστεί να αυξηθεί το κόστος ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών από τη συγχώνευση.

Επίσης η ίδια πηγή τόνισε ότι, «υπάρχει θέμα» με την κινητικότητα στο Δημόσιο, καθώς η τρόικα δεν ικανοποιείται από τον αριθμό των αποχωρήσεων των δημοσίων υπαλλήλων, που τους έχει αποστείλει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. 

Για το θέμα του ειδικού τέλους στα ακίνητα, η τρόικα εξετάζει εάν το δημοσιονομικό κενό θα καλυφθεί από τις τρεις προτάσεις για τον «νέο φόρο», στις οποίες συμφώνησαν οι πολιτικοί αρχηγοί. «Δεν έχουν ακόμη απαντήσει», ανέφερε το στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, εννοώντας ότι και αυτό το «αγκάθι» παραμένει στο τραπέζι.