Μπορεί ο κ. Τόμσεν και η παρέα του να δηλώνουν ότι απλώς συμβουλεύουν την ελληνική κυβέρνηση για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η συγχώνευση της Εθνικής Τράπεζας με την Eurobank ,  ωστόσο τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά.
Οι επικεφαλής της τρόικας όχι μόνο δεν συμβουλεύουν αντιθέτως απροκάλυπτα παρεμβαίνουν και δίνουν εντολές για τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης στο ζήτημα των τραπεζών. 

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν πως οι εκπρόσωποι της τρόικας επιμένουν στο να κλείσουν καταστήματα της Εθνικής και φυσικά να ακολουθήσουν απολύσεις στην περίπτωση που το deal ολοκληρωθεί.

Η διοίκηση της ΕΤΕ ενημέρωσε αναλυτικά την τρόικα πως οι συνέργιες από την συγχώνευση Εθνικής-Eurobank θα είναι μεγαλύτερες από αυτές που αρχικά είχαν ανακοινωθεί.

Ωστόσο ο προβληματισμός της τρόικας, εστιάζεται κυρίως στα επιπλέον κεφάλαια που ενδεχομένως να χρειαστούν για την ανακεφαλαιοποίηση του νέου ομίλου.

Στο πλαίσιο αυτό φέρονται να ζήτησαν τη μείωση των καταστημάτων της ΕΤΕ έως και 20% καθώς και την εθελούσια έξοδο 2.000 υπαλλήλων.

Η απαίτηση αυτή, αν όχι προκλητική, είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για το μέλλον χιλιάδων εργαζομένων και πλέον θα συζητηθεί σε πολιτικό επίπεδο στη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους των δανειστών.  
Όπως και να έχει τα ζητήματα είναι ανοιχτά και θα κριθούν από τις διαβουλεύσεις.