Από την 1η Οκτωβρίου 2013 η Emirates ανακοινώνει ότι θα εγκαινιάσει απευθείας πτήση μεταξύ Μιλάνου και Νέας Υόρκης, τη μοναδική υπερατλαντική πτήση της εταιρείας.

Το απευθείας δρομολόγιο μεταξύ Ιταλίας και Αμερικής θα αποτελέσει μια σημαντική σύνδεση ανάμεσα στην ηπειρωτική Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, επιτρέποντας στην εταιρεία να επωφεληθεί από την αυξημένη επιβατική κίνηση των δύο πόλεων, προσφέροντας παράλληλα περισσότερες επιλογές και μεγαλύτερη άνεση στους επιβάτες που  ταξιδεύουν είτε για επαγγελματικούς σκοπούς, είτε για λόγους αναψυχής.

Εκτός από την υπάρχουσα επιβατική αγορά μεταξύ Μιλάνου και Νέας Υόρκης, η Emirates έχει σχεδιάσει το πρόγραμμα πτήσεών της με στόχο να εξασφαλίσει τη μέγιστη συνδεσιμότητα και με άλλες βασικές αγορές. Οι πελάτες σε όλη την Ευρώπη που επιθυμούν να απολαύσουν τις βραβευμένες υπηρεσίες της, θα έχουν την ευκαιρία να μεγιστοποιήσουν τα οφέλη της πτήσης από τη συνεργασία της Emirates με την easyJet για τακτικούς επιβάτες, με την απρόσκοπτη σύνδεση με τη Νέα Υόρκη, μέσω Μιλάνου.  Κατά την άφιξή τους στις Η.Π.Α., οι πελάτες θα μπορούν επίσης να επωφεληθούν από τη συνεργασία της Emirates με τη JetBlue, η οποία διευκολύνει τις συνδέσεις με διάφορους προορισμούς στις Η.Π.Α., συμπεριλαμβανομένης της Δυτικής Ακτής.

 "Η λειτουργία ενός υπερατλαντικού δρομολογίου βρίσκεται στα σχέδιά μας εδώ και αρκετό καιρό. Έχοντας παρακολουθήσει στενά την επιβατική κίνηση, έχουμε παρατηρήσει σημαντική ζήτηση τόσο για μια απευθείας σύνδεση, αλλά κυρίως για το προϊόν της Emirates. Το δρομολόγιο προς το παρόν είναι υποεξυπηρετούμενο, καθώς ουσιαστικά απουσιάζει ένα ισχυρό και βραβευμένο προϊόν, και αυτό αποτελεί ένα σαφές άνοιγμα για την Emirates. Στόχος μας είναι να επωφεληθούμε της ευκαιρίας, τονώνοντας περαιτέρω τη ζήτηση και ενθαρρύνοντας την ενίσχυση της επιβατικής κίνησης και προς τους δύο προορισμούς", είπε ο Tim Clark, Πρόεδρος της Emirates.

Η πτήση θα πραγματοποιείται με αεροσκάφος Boeing 777-300ER και θα αποτελεί επέκταση ενός εκ των τριών καθημερινών δρομολογίων που πραγματοποιούνται σήμερα μεταξύ Ντουμπάι και Μιλάνου. Η πτήση θα αναχωρεί από το Ντουμπάι και με μία σύντομη στάση στο Μιλάνο , οι επιβάτες θα συνεχίζουν το ταξίδι τους προς τη Νέα Υόρκη. Στην πτήση της επιστροφής, οι επιβάτες θα έχουν τη δυνατότητα να σταματήσουν στο Μιλάνο, προτού συνεχίσουν το ταξίδι τους για το Ντουμπάι. Η υπηρεσία μίας στάσης έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα δημοφιλής σε άλλα δρομολόγια της Emirates, προσφέροντας στους επιβάτες την ευκαιρία να γνωρίσουν ένα νέο προορισμό ή να κάνουν ένα διάλειμμα στο πολύωρο ταξίδι τους.

 Το νέο δρομολόγιο, εκτός από το να προσφέρει εξαιρετική σύνδεση σε όσους ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους ή για να δουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα, αναμένεται να γίνει πολύ δημοφιλές σε επιβάτες που ταξιδεύουν για λόγους αναψυχής, καθώς θα έχουν τη δυνατότητα να δουν τα αξιοθέατα πολλών πόλεων με ένα αεροπορικό εισιτήριο.

 Το αεροσκάφος θα είναι εξοπλισμένο με το βραβευμένο σύστημα ice της Emirates, προσφέροντας περισσότερα από 1.400 κανάλια ψυχαγωγίας εν πτήσει, καθώς και υψηλής γαστρονομίας γεύματα που θα ετοιμάζονται από σεφ.