Τα γραφεία του ΟΠΑΠ επισκέφθηκαν σήμερα για ακομη μια παρουσίαση της εταιρείας δύο εκ των υποψήφιων επενδυτών, το αμερικάνικο fund  3d Point  και η κινεζικών συμφερόντων Fosun. Στο παρα-πέντε της κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών, η συνάντηση αυτή προέκυψε, σύμφωνα με πληροφορίες μετά από αίτημα της 3d Point, η οποία δεν είχε συμμετάσχει στις παρουσιάσεις του Φεβρουαρίου.

Στη βάση της πολιτικής ίσης μεταχείρισης των υποψήφιων επενδυτών, η διοίκηση του ΟΠΑΠ κάλεσε το σύνολο των υποψήφιων  επενδυτών, να ενημερωθούν και στο κάλεσμα αυτό ανταποκρίθηκε και η Fosun, εκπρόσωπος της οποίας βρίσκεται στην Ελλάδα αυτήν την περίοδο.

Υπενθυμίζεται ότι στις 17 Απριλίου λήγει η προθεσμία κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών από τους διεκδικητές του ΟΠΑΠ και το μεγάλο ζητούμενο είναι τόσο ποιοι θα καταθέσουν προσφορές όσο και που θα κινηθεί το τίμημα.

Το τίμημα για την απόκτηση του 33% που υπολογίζεται στα 650-700 εκ. ευρώ μπορεί να κινηθεί χαμηλότερα, για οποιον επενδυτή χαρακτηρίσει αρνητική εξέλιξη την υπογραφή της σύμβασης ή υψηλότερα, αν θεωρηθεί ότι η σύμβαση εξασφαλίζει την σταθερότητα και την ομαλή λειτουργία της εταιρείας. Είναι χαρακτηριστικό ότι πηγές προσκείμενες στον ομιλο Κοπελούζο αναφέρουν «Μετά τη σύμβαση με την Ιντραλότ, οι υποψήφιοι - αν δεν αποσυρθούν από την κούρσα διεκδίκησης του οργανισμού – θα απαιτήσουν την αφαίρεση από την αξία του 33% του ΟΠΑΠ (640 εκατομμύρια ευρώ), τόσο του μερίσματος, που πηγαίνει στο Δημόσιο (περί τα 45 εκατομμύρια ευρώ), όσο και του υπερτιμήματος του συμβολαίου, που ξεπερνά τα 130 εκατομμύρια ευρώ (σε συνολική αξία σύμβασης 250 εκατομμυρίων)».

Εν τω μεταξύ αύριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί το ΔΣ του ΟΠΑΠ με θέμα την ανακήρυξη της Ιντραλότ ως προσωρινού  αναδόχου του έργου προμήθεια πληροφοριακού συστήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, εφόσον η Ιντραλότ, ανηκηρυχθεί προσωρινός ανάδοχος το ΔΣ δίνει εντολή στον Πρόεδρό του για  υπογραφή της σύμβασης.

Μαρίνα Πρωτονοταρίου

[email protected]