Επιστροφή στην κερδοφορία για την Aegean Airlines από το 2013  προβλέπει η Piraeus Securities  που προχωρά σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Aegean Airlines, στα 2,40 ευρώ από 2,20 ευρώ προηγουμένως, διατηρώντας παράλληλα σύσταση «neutral». 

Σε έκθεση με ημερομηνία 9 Απριλίου 2013, η χρηματιστηριακή σημειώνει πως η Aegean Airlines ανακοίνωσε καλά αποτελέσματα στο δ’ τρίμηνο, ξεπερνώντας αρκετά τις δικές της εκτιμήσεις. Σχολιάζει επίσης πως τα έσοδα του δ’ τριμήνου σε συνδυασμό με τον σημαντικό περιορισμό του κόστους (-9,3%) επέφεραν ουσιαστική βελτίωση σε όλα τα υπόλοιπα μεγέθη. 

Ξεχωριστά η χρηματιστηριακή εκτιμά πως η κρίση στην Κύπρο θα έχει μεν αρνητική επίδραση στη ρευστότητα της εταιρείας, αλλά περιορισμένη. Υπενθυμίζεται ότι η Aegean διαθέτει καταθέσεις ύψους 0,35 εκατ. ευρώ στην Κύπρο, οπότε οι όποιες απώλειες αναμένεται να είναι οριακές. 
Βασικός καταλύτης ωστόσο, παραμένει το εάν η αεροπορική θα λάβει το «πράσινο φως» για να εξαγοράσει την Ολυμπιακή, θέμα για το οποίο η προκαταρκτική απόφαση της Ε.Ε. αναμένεται έως τις 23 Απριλίου. Μέχρι τότε η Piraeus Sec. παραμένει “neutral” για τη μετοχή. Στους βασικούς κινδύνους για την αξιολόγηση, ξεχωρίζει το μακροοικονομικό περιβάλλον και τη δυναμική της ζήτησης, καθώς και τις τιμές των καυσίμων των αεροσκαφών.