Με στόχο το τελικό προϊόν να γίνει πιο οικονομικό και προσιτό τον καταναλωτή- που βλέπει το διαθέσιμο εισόδημά του να μειώνεται συστηματικά, η εταιρεία ΦΟΥΡΝΟΣ ΒΕΝΕΤΗ προχωρά σε μείωση των τιμών των κυριότερων προϊόντων της. Mετά τη μείωση του χωριάτικου ψωμιού, η εταιρεία προχωρά και σε άλλες μειώσεις όπως 18% στην τιμή της τούρτας,17% στο γαλακτομπούρεκο και μέχρι 12% στις μερίδες φαγητού.  Η μείωση,  θα ισχύει μόνιμα εφεξής και εφαρμόζεται σε μία ευρεία γκάμα προϊόντων που διατηρούν σταθερά και αναλλοίωτα την ποιότητα και τα υλικά τους.

Η εταιρεία έχει πραγματοποιήσει και στο παρελθόν ανάλογες κινήσεις. Υπενθυμίζεται η πλήρης απορρόφηση της αύξησης του ΦΠΑ στο 23% το 2011, γεγονός που διατήρησε τις τιμές του ΒΕΝΕΤΗ στα ίδια επίπεδα, αλλά και η μείωση της τιμής της φρατζόλας του χειροποίητου χωριάτικου στα 0.49 λεπτά από 0.75 λεπτά που πραγματοποιήθηκε πέρσι, κάνοντας αίσθηση και παρασύροντας την αγορά του ψωμιού σε χαμηλότερες τιμές.

Η μείωση τιμών αποτελεί μέρος του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και έχοντας βαθιά συναίσθηση της οικονομικής δυσπραγίας των περισσότερων ελληνικών οικογενειών. Η εταιρεία αναγνωρίζει ότι η Ελλάδα αποτελεί μία από τις φτωχότερες χώρες της Ευρώπης με τα ακριβότερα τρόφιμα και τη βαρύτερη φορολόγηση στα βασικά αγαθά πρώτης ανάγκης όπως το ψωμί και συνολικά στην εστίαση.

Παράλληλα με τη μείωση τιμών, υπενθυμίζεται ότι τα καταστήματα ΒΕΝΕΤΗ, καθημερινά μετά τις 22.00, προσφέρουν δωρεάν τα προϊόντα ημέρας που έχουν περισσέψει, στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Η εταιρία ΒΕΝΕΤΗ

H εταιρία ΒΕΝΕΤΗ ξεκίνησε τη δραστηριότητά της το 1948, όταν στην Κηφισιά άνοιξε τις πόρτες του ο πρώτος Φούρνος ΒΕΝΕΤΗ. Έκτοτε η εταιρία διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στο χώρο της παρασκευής και διάθεσης προϊόντων άρτου και ζαχαροπλαστικής, με απόλυτη προσήλωση στην παράδοση, την ποιότητα και την άψογη εξυπηρέτηση του πελάτη. Σήμερα, κλείνοντας 65 χρόνια συνεχούς ανάπτυξης, η ΒΕΝΕΤΗ δραστηριοποιείται σε κλειστές και ανοιχτές αγορές έχοντας αναπτύξει ένα εκτεταμένο δίκτυο καταστημάτων ΒΕΝΕΤΗ αλλά και BENETH Food Hall, το νέο concept καταστήματος που λανσαρίστηκε το 2010 και αναπτύσσεται ραγδαία.