Κατά 3,8% μειώθηκε η βιομηχανική παραγωγή στην Ιταλία σε ετήσια βάση τον περασμένο Φεβρουάριο, σύμφωνα με το εθνικό ινστιτούτο στατιστικής Istat, το οποίο υπογραμμίζει ότι πρόκειται για την δέκατη όγδοη συναπτή αρνητική επίδοση.


Η σημαντικότερη μείωση αφορά και πάλι την πώληση αυτοκινήτων, που αγγίζει το 16,6%, ενώ ο τομέας της ενέργειας παρουσιάζει κάμψη 8,9%. Άνοδος των πωλήσεων, αντιθέτως, σημειώθηκε στα τρόφιμα, κατά 3,5%, και στα ηλεκτρονικά είδη, με αύξηση 3,1%. 

«Χρειάζεται μια νέα κυβέρνηση με στελέχη που να επιδείξουν καλή θέληση και να καταλαβαίνουν ότι η κατάσταση είναι πράγματι δραματική», δήλωσε στο μεταξύ ο πρόεδρος της Ένωσης ΒιομηχάνωνΙταλίας Confindustria, Τζόρτζιο Σκουίντσι. 

Σύμφωνα με τον Σκουίντσι «ο χρήσιμος χρόνος στην διάθεση της χώρας έχει λήξει, δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια». «Αν δεν υπάρξουν άμεσες παρεμβάσεις», πρόσθεσε ο επικεφαλής της Confindustria «η Ιταλία κινδυνεύει να μην επωφεληθεί της οικονομικής ανάκαμψης που αναμένεται να ξεκινήσει, στην Ευρώπη, κατά το δεύτερο ήμισυ του 2013».