Ιταλία: Νέα μείωση της βιομηχανικής παραγωγής τον Φεβρουάριο

Ιταλία: Νέα μείωση της βιομηχανικής παραγωγής τον Φεβρουάριο

Κατά 3,8% μειώθηκε η βιομηχανική παραγωγή στην Ιταλία σε ετήσια βάση τον περασμένο Φεβρουάριο, σύμφωνα με το εθνικό ινστιτούτο στατιστικής Istat, το οποίο υπογραμμίζει ότι πρόκειται για την δέκατη όγδοη συναπτή αρνητική επίδοση.


Η σημαντικότερη μείωση αφορά και πάλι την πώληση αυτοκινήτων, που αγγίζει το 16,6%, ενώ ο τομέας της ενέργειας παρουσιάζει κάμψη 8,9%. Άνοδος των πωλήσεων, αντιθέτως, σημειώθηκε στα τρόφιμα, κατά 3,5%, και στα ηλεκτρονικά είδη, με αύξηση 3,1%. 

«Χρειάζεται μια νέα κυβέρνηση με στελέχη που να επιδείξουν καλή θέληση και να καταλαβαίνουν ότι η κατάσταση είναι πράγματι δραματική», δήλωσε στο μεταξύ ο πρόεδρος της Ένωσης ΒιομηχάνωνΙταλίας Confindustria, Τζόρτζιο Σκουίντσι. 

Σύμφωνα με τον Σκουίντσι «ο χρήσιμος χρόνος στην διάθεση της χώρας έχει λήξει, δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια». «Αν δεν υπάρξουν άμεσες παρεμβάσεις», πρόσθεσε ο επικεφαλής της Confindustria «η Ιταλία κινδυνεύει να μην επωφεληθεί της οικονομικής ανάκαμψης που αναμένεται να ξεκινήσει, στην Ευρώπη, κατά το δεύτερο ήμισυ του 2013».
 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο