Σήμερα αναμένεται να ληφθούν οι κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον των Κυπριακών Αερογραμμών  κατά τη συνεδρία του υπουργικού συμβουλίου. Η Καθημερινή Κύπρου, σημειώνει ότι η κυβέρνηση χαρακτηρίζει ζοφερή και δύσκολη την κατάσταση και ότι είναι ορατός ο κίνδυνος κατάρρευσης της εταιρείας.

Οπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης ακόμα και αν μειωθεί ο στόλος των Κυπριακών Αερογραμμών, μειωθούν κατά πενήντα τοις εκατό οι εργαζόμενοι και περικοπεί ο μισθός των υπολοίπων, πάλι η εταιρεία θα χρειαστεί πρόσθετη κρατική στήριξη. Διερωτήθηκε ταυτόχρονα κατά πόσο αυτό είναι νόμιμο και εφικτό. Εξάλλου ο υπουργός Συγκοινωνιών Τάσος Μητσόπουλος χαρακτήρισε ωρολογιακή βόμβα τις Κυπριακές Αερογραμμές και πρόσθεσε ότι καταβάλλεται υπεράνθρωπη προσπάθεια για να εξευρεθούν τρόποι εφαρμογής του σχεδίου αναδιάρθρωσης.

Έξω από το Προεδρικό οι εργαζόμενοι 
Μαζική εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί έξω από το Προεδρικό Μέγαρο οι εργαζόμενοι στις Κυπριακές Αερογραμμές, ζητώντας στήριξη της εταιρείας από την Κυβέρνηση. Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν γύρω στις 9.00 στα γραφεία της εταιρείας και πορεύτηκαν προς το Προεδρικό, με πανό στα οποία αναγράφονται συνθήματα όπως «Όχι στην ανεργία», «Κατοχύρωση των θέσεων εργασίας μας», «Όχι στην καταστροφή των Κυπριακών Αερογραμμών», «Καθαρές λύσεις για τις αερομεταφορές».

Σε ψήφισμά τους το οποίο θα επιδώσουν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, οι εργαζόμενοι ζητούν την άμεση πολιτικής απόφασης στήριξης των Κυπριακών Αερογραμμών, προκειμένου η εταιρεία να συνεχίσει τη λειτουργία και την αποστολή της. Ζητούν ακόμα όπως εφαρμοστούν άμεσα οι πρόνοιες του σχεδίου αναδιάρθρωσης της Air France – KLM, αλλά και να διασφαλιστεί το Ταμείο Προνοίας των εργαζομένων.